Австрия е първата страна от Европейския съюз, която ще въведе

...
Австрия е първата страна от Европейския съюз, която ще въведе
Коментари Харесай

Австрия въвежда цифров данък

Австрия е първата страна от Европейския съюз, която ще вкара дигитален налог върху огромните софтуерни компании, осведоми БНР.

Очаква се проектът признат от държавното управление да събере повече от 200 милиона евро от интернет бизнеса. "Ние подхващаме първата значима стъпка за увеличение на приноса на цифровите колоси към данъчните доходи ", съобщи финансовият министър Хартвиг Льогер.

На огромни компании като Гугъл, Airbnb и Фейсбук ще бъде натрапен налог от 5% върху приходите от реклама. Онлайн платформите ще бъдат задължени да оповестяват на австрийските данъчни управляващи транзакциите, осъществени посредством техните уеб страници, и ще носят отговорност при положение, че не заплащат налози върху техните приходи. Новият цифров данъчен проект включва също и налог добавена стойност за онлайн търговците на дребно отвън Европейски Съюз.

Австрийските управляващи взеха решението за въвеждането на дигитален налог откакто Европейски Съюз не съумя да стигне до единно решение по отношение на въвеждане на европейски цифров налог за корпорации като Гугъл, Amazon и Фейсбук. Решението изисква поддръжката на всичките 28 страни членки, а някои от тях, най-много дребни страни с ниски налози като Ирландия, печелят от отчитането в тях на облагите и онлайн продажбите на интернет фирмите от консуматори в други страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР