Австрия е неутрална страна, която не се готви да гони

...
Австрия е неутрална страна, която не се готви да гони
Коментари Харесай

Австрия потвърди отново, че няма да гони руски дипломати

Австрия е неутрална страна, която не се готви да гони съветски дипломати по отношение на случая с някогашния чиновник на съветското разузнаване Сергей Скрипал, написа в профила си в обществената мрежа Twitter австрийският канцлер Себастиан Курц. Тъкмо противоположното, Австрия разчита да се поддържат канали за връзка с Русия, уточни той.
" Ние поддържаме острата декларация на Европейски Съюз и решението да се отзовават посланици на Русия, само че като неутрална страна, няма да гоним който и да е било от дипломатите. Нещо повече - желаеме да има мост сред Изтока и Запада и каналите за връзка с Русия да останат отворени ", написа Курц.

Ö steht hinter d klaren Erklärung d Europäischen Rates u d Entscheidung,d #EU-Botschafter aus #Moskau zurückzurufen.Als neutrales Land werden wir aber keine Diplomaten ausweisen. Vielmehr wollen wir Brückenbauer zwischen Ost u West sein&Gesprächskanäle nach #Russland offenhalten.
— Sebastian Kurz (@sebastiankurz) 26 март 2018 година
Австрийският министър председател разгласи позицията на държавното управление си още в петък (23 март), като съобщи, че Австрия няма да гони съветски дипломати. Той акцентира, че решението е взето с оглед желанието да се запазят каналите за разговор с Москва. Неговото изказване беше направено по време на европейската среща на върха в Брюксел, напомня БГНЕС. На нея държавните и държавни ръководители на страните от Европейски Съюз взеха решение за бъде отзован от Москва за съвещания посланикът на Европейския съюз в Русия Маркус Едерер, а някои от тях обявиха желанието си да изгонят от страните си съветски дипломати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР