Австрия е готова за разхлабване на ветото за Шенген. Това

...
Австрия е готова за разхлабване на ветото за Шенген. Това
Коментари Харесай

Австрия е готова да разхлаби ветото за Шенген

Австрия е подготвена за разхлабване на ветото за Шенген. Това пишат австрийски медии като се базират на източници от държавното управление във Виена. Статуквото на сухопътните граници ще се резервира, само че най-вероятно България и Румъния ще бъдат позволени в по този начин наречения " въздушен Шенген ".

България и Румъния публично няма да станат членове на Шенген, само че вътрешният министър на Австрия Герхард Карнер има загадка задача, написа австрийският " Кронен Цайтунг ". Според източници на вестника, Карнер предлага:
мисията на " Фронтекс " в България трикратно да бъде увеличена, като средствата за инфраструктурата за отбрана на границите да бъдат обезпечени от Европейската комисия; да бъде засилен граничния надзор сред България и Румъния и сред Унгария и Румъния; на летищата в България и Румъния да бъдат изпратени австрийски съветници; четвъртото изискване на Виена е България и Румъния да одобряват мигранти, по-специално афганистанци и сирийци.
В подмяна на тези претенции Герхард Карнер предлага двете страни да влязат в по този начин наречения " въздушен Шенген ".

От юридическа позиция, проектът на Карнер няма проблем да бъде осъществен, твърди пред " Кронен Цайтунг " специалистът по европейско право в Университета в Инсбрук Валтер Обвексер:

" Кодексът на шенгенските граници разрешава последователното унищожаване на инспекциите на лица по вътрешните граници. Например по летищата. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР