Австриецът Йоханес Щролц дублира постижението на своя баща Хуберт от

...
Австриецът Йоханес Щролц дублира постижението на своя баща Хуберт от
Коментари Харесай

Йоханес Щролц пренаписа историята на алпийските ски

Австриецът Йоханес Щролц дублира достижението на своя татко Хуберт от Олимпийските игри в Калгари 1988, откакто завоюва мъжката алпийска композиция на Игрите в Пекин. Така Хуберт и Йоханес Щролц влизат в историята като първата двойка татко и наследник, която печели златни олимпийски медали с алпийските ски.

Йоханес бе четвърти след спускането по-рано през днешния ден, само че в коронната си дисциплинираност слалом нямаше безусловно никакви проблеми и с лекост заличи пасива си от 0.75 секунди по отношение на водача след спускането Александър Омод Килде. Норвежецът трябваше да се задоволи със среброто през днешния ден, като неговото извънредно закъснение от спечелилия бе 0.59 секунди. За него това е втори орден от Олимпиадата в Пекин след бронза в супергигантския слалом преди два дни.

Бронзът през днешния ден бе за представителя на Канада Джеймс Кроуфорд, който приключи на 0.68 зад Щролц. Канадецът бе втори след утринното втурване, само че и той като Килде нямаше отговор за темпото на първенеца в слалома и загуби една позиция.

На 0.18 зад Кроуфорд, в подножието на медалите остана Жустин Мурисие от Швейцария, а петицата бе затворена от международния първенец в дисциплината от Кортина 2021 Марко Шварц. Вторият представител на Австрия натрупа общ пасив от 1.28 по отношение на Щролц.

Смятаният за огромен любимец за златото през днешния ден, който в Пьончан 2018 взе среброто, Алекси Пентюро имаше разочароващо втурване, в което натрупа пасив от 1.12 по отношение на Щролц. Французинът стартира доста нападателно присъединяване си в слалома, само че в средата на трасето позволи неточност и даже не съумя да приключи.

Титлата на Щролц идва като на приказва, защото през предишното лято австрийката ски федерация го извади от първия тим за Световната купа и му спря финансирането. Той обаче не се отхвърли и продължи да тренира със лични средства, като огромният му пробив пристигна при започване на януари.

Тогава той победи в слаломa за Световната купа в Аделбоден, с което освен си върна финансирането, само че и автоматизирано попадна в отбора на Австрия за Олимпийските игри в Пекин, където неговата авантюра му донесе златен орден. Той ще се бори за втори подобен по време на класическия слалом идната седмица.

Програмата на алпийските ски в Пекин продължава на следващия ден от 5:00 часа българско време с женския супергигантски слалом, в който чехкинята Естер Ледецка ще пази изненадващото си злато от Пьончан. Следващото съревнование за мъжете ще бъде в неделя, когато ще се организира гигантският слалом, в който присъединяване се чака да вземат двамата българи Алберт Попов и Камен Златков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР