Австриецът Йоханес Лампартер спечели Световната купа по ски-северна комбинация. Той

...
Австриецът Йоханес Лампартер спечели Световната купа по ски-северна комбинация. Той
Коментари Харесай

Йоханес Лампартер завоюва Световната купа по ски-северна комбинация

Австриецът Йоханес Лампартер завоюва Световната купа по ски-северна композиция. Той приключи 11-и в старта в Лахти (Финландия), само че това му беше задоволително, с цел да вземе Големия бистър глобус.

Лампартер беше едвам 24-и след ски скока от огромна шанца и също като четирикратният притежател на трофея Ярл Магнус Рийбер (Норвегия) имаше неприятен шанс с сложните изискванията.

Рийбер беше трети в скоковете зад естонеца Кристиан Илвес и японеца Риота Ямамото, само че приключи с 23:58.0 минути ски бягането на 10 километра и стигна до триумфа. Норвежецът е в добра форма в последно време, откакто пропусна прекалено много надпревари заради заболяване по-рано през сезона.

21-годишният Лампартер приключи 11-и, само че това му беше задоволително да завоюва Световната купа за първи път, откакто беше втори след Рийбер предишния сезон.

Световният първенец от 2021-а даже не е бил роден последния път, когато австриец завоюва Световната купа в комбинацията посредством Феликс Готвалд през 2001 година.

" Това е полуда, една моя детска фантазия се сбъдна. Надявам се този триумф да стимулира младите австрийски спортисти ", сподели той пред ZDF.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР