Австриецът Винсент Крихмайер спечели първия супергигантски слалом за сезона от

...
Австриецът Винсент Крихмайер спечели първия супергигантски слалом за сезона от
Коментари Харесай

Крихмайер спечели първия Супер-Г за сезона от Световната купа

Австриецът Винсент Крихмайер завоюва първия супергигантски слалом за сезона от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в италианския курорт Вал Гардена.

32-годишният Крихмайер, международен първенец в спускането и в супергигантския слалом от 2021-а, измина трасето за 1:28.39 секунди, постигайки трета победа на същата писта след тази в супергигантския слалом през 2019-а и в спускането през предходната година. Успехът бе осми за него в супергигантски слалом и общо 17-а в стартовете от Световната купа.

Само три стотни разделиха първите трима, а 33-ма от общо 67 участници бяха разграничени от по-малко от секунда.

Втори се подреди различен австриец Даниел Хеметсбергер, който приключи на 0.02 секунди от спечелилия и не съумя да стигне до първата си победа, а третото място зае лидерът в класирането за Световната купа Марко Одермат (Швейцария) с закъснение от 0.03 секунди.

" Днес беше много по-добре от вчерашното съревнование ", съобщи Крихмайер, визирайки 17-ото си място в спускането в четвъртък. " Поех много повече опасности, само че постоянно би трябвало да внимаваш ", добави той.

Вторият в генералното нареждане досега Марко Шварц (Австрия) остана на пета позиция, на 0.13 секунди от Винсен Крихмайер. Норвежецът Александър Омод Килде даде 37-о време, на 1.09 секунди от спечелилия.

Американецът Брайс Бенет, който реализира изненадваща победа в спускането, през днешния ден финишира на 14-о място с закъснение от 0.41 секунди.

Състезанието бе прекратено за малко поради рухването на австриеца Андреас Плоер, който незабавно получи помощ от парамедиците и бе откаран в болница. По първична информация той има травма на коляното.

В класирането за Световната купа след води швейцарецът Одермат с 220 точки пред Марко Шварц с 205. Трети се подрежда австриецът Мануел Фелер със 124 точки, а Брайс Бенет остава на четвърта позиция със 118 точки.

В подреждането в дисциплината води Крихмайер със 100 точки. Втори е Хеметсбергер с 80 точки, а на третото място се подрежда Одермат с 60.

В събота (16 декември) във Вал Гардена следва още едно втурване от Световната купа при мъжете.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР