Австриецът Марсел Хиршер затвърди статута си на доминатор в алпийските

...
Австриецът Марсел Хиршер затвърди статута си на доминатор в алпийските
Коментари Харесай

Хиршер взе последното злато в Оре, хеттрик на Вундертима в слалома

Австриецът Марсел Хиршер затвърди статута си на доминатор в алпийските ски, откакто сграбчи златото в слалома на международното състезание в Оре.
 И Хиршер като Фуркад - взе шести следващ Кристален глобус
Това беше последният старт на шампионата, който приключи с цялостен австрийски успех, откакто в топ 3 приключиха сънародниците на Хиршер Михаел Мат и Марко Шварц. Слаломът беше чакан с огромен интерес и в България поради Алберт Попов, който записа две класирания в топ 10 през сезона за Световната купа.

Попов обаче отпадна в първия манш, откакто пропусна врата. Камен Златков също не съумя да финишира в първия манш и не започва във втория. Третият ни представител в дисциплината Йоан Тодоров даде 41-во време в първия манш, само че отпадна във втория.

Хиршер натрупа сериозна преднина със ужасно показване още в първия манш и по-късно нямаше проблеми във втората част на надпреварата, с цел да стигне до купата с общо време 2:05.86 минути. Грешка на главния му съперник Алекси Пинтюро, който приключи на четвърто място, разреши на други двама австрийци да се качат на почетната стълбичка.

Михаел Мат завоюва сребърния орден, откакто остана на 0.65 секунди от спечелилия, а Марко Шварц приключи на 76 стотни зад спечелилия. За Хиршер, който имаше проблем със заболяване в първите дни на Световното състезание, това бе първа купа от шампионата и общо седма в кариерата.

" Радвам се, че съумях да стигна до златото в може би последното си присъединяване на международно състезание ”, показа Хиршер.
Австрия приключва международното състезание с най-вече извоювани медали – осем, само че единствено един златен. Първото място в класирането по медали си поделят Швейцария и Норвегия, които завоюваха по два златни, един сребърен и един бронзов орден.

В идващият уикенд елитът в ските идва в Банско за присъединяване в старта от Световната купа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР