Австриецът Марсел Хиршер спечели последния гигантски слалом от сезона в

...
Австриецът Марсел Хиршер спечели последния гигантски слалом от сезона в
Коментари Харесай

Хиршер триумфира в последния гигантски слалом за сезона


Австриецът Марсел Хиршер завоюва последния великански слалом от сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини в шведския зимен център Оре.

Олимпийският и международен първенец финишира за 2:13.63 минути и записа 58-а победа в кариерата си. Той натрупа стабилен задатък още след първия манш и поведе с 50 стотни пред Виктор Мюфа-Жанде 59 пред Хенрик Кристоферсен. Във второто втурване Хиршер беше по-консервативен и даде четвърти резултат, който обаче му разреши да резервира първото място.

Кристоферсен направи най-силен втори манш, преминавайки трасето за 59.38 секунди, а Мюфа-Жанде трябваше да се задоволи с третото място на подиума. За французина това беше едно осмо класиране измежду първите трима в Световната купа, той има и една победа.

Така Хиршер си обезпечи дребната Световна купа в гигантския слалом за четвърта поредна година и общо за пети път в кариерата си. Със спечелването на 13 победи, австриецът се изравни с Херман Майер (2000-01) и Ингемар Стенмарк (1978-79), които също са го реализирали в границите на един сезон. Той обаче може да стане едноличен №1, в случай че в неделя завоюва и слалома.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР