Австриецът, който удари камериерка в Златни пясъци, да реди половин

...
Австриецът, който удари камериерка в Златни пясъци, да реди половин
Коментари Харесай

Хотелиер: Нападналият камериерка да реди павета за наказание

" Австриецът, който удари камериерка в " Златни пясъци ", да реди половин година павета по бул. „ Цар Борис III”. Трябва да има по-строги санкции за сходни прояви, с цел да се знае, че у нас има ред. " Това е мнението на Бранимир Миланов, ръководител на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, във връзка следващия случай на побой над камериерка от чужденец.
" За няма и година казусът се повтаря. Оставам с усещане, че не сме живи хора, а леки коли. За лек удар на калника получаваш санкция от 300 лева Тук би трябвало да се накаже самото действие, а не последствията от него ", добави Миланов в изявление за bTV.
" В развитите демокрации, към които се стремим, за сходно закононарушение ще го осъдят на месеци общественополезен труд. Трябва да се промени законодателството. Когато има закон и ред, каквито има в другите страни, към които се стремим всички ще знаят, че не може да си разрешава каквото и да било отвън естественото държание. Това касае всички нас и това е цената на труда,който влагаме. Няма по какъв начин някой да заплати 300 лева и да си хване самолета. Той е побързал да си тръгне, тъй като е знаел какво го часа, в случай че се случи в Австрия. Наказанието не касае следствията, а самото действие. Обидна е такава ниска санкция. " сподели още той.
Миланов дефинира, като " благопожелание " коментара на министъра на туризма Николина Ангелкова, която написа във Фейсбук, че " осъжда насилието върху камериерката, ударена от задграничен екскурзиант в хотел на „ Златни пясъци. "
Припомняме, че случаят е станал в понеделник – 13 август. Камериерката чистела стая, когато от прилежащата излиза нападателния австриец и подвига скандал, че е доста шумно. Жената се извинява и споделя, че след 5 минути завършва, само че тогава получила удар в лицето, от който пада на земята. Пострадалата е Оксана Софронева от Украйна, от два месеца работи у нас. Два дни след случилото се Оксана още е в потрес. От рухването на земята е със синини по тялото.
" Оскърбяваше ме на британски. Казах няма проблем, завършвам веднага. Тогава той ме удари с пестник в лицето и безусловно излетях на земята, толкоз мощен беше удара”, споделя дамата. Не може да каже дали австриецът е бил пийнал, очите му обаче били изцъклени. Ден след случая районния съд във Варна постанова санкция от 300 лв. на австриеца.
" Не ми се извини. В залата сподели, че го боляла главата и не знае за какво по този начин е постъпил ", споделя Софрониева. В правосъдната зала австриецът изразил страдание за стореното.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР