Австриецът Доминик Тийм е първият полуфиналист в тазгодишния Ролан Гарос.

...
Австриецът Доминик Тийм е първият полуфиналист в тазгодишния Ролан Гарос.
Коментари Харесай

Тийм не остави шансове на Зверев и отново е на полуфинал в Париж

Австриецът Доминик Тийм е първият полуфиналист в тазгодишния " Ролан Гарос ". 24-годишният тенисист реализира безапелационна победа с 6:4, 6:2, 6:1 против поставения под №2 Александър Зверев и за трета поредна година ще бъде част от финалната четворка в Париж.

В опит да се класира за първия си край в шампионатите от Големия шлем Тийм ще се изправи против спечелилия от мача сред Новак Джокович и Марко Чекинато. Преди година австриецът беше спрян от десеткратния първенец Рафаел Надал, а през 2016 година на пътя му към мача за купата застана Джокович.

Тийм изигра отличен дуел със Зверев и стигна до успеха след 1.50 ч. Световният №8 се възползва оптимално от умората, която противникът му натрупа след трите петсетови борби в предходните три кръга.

21-годишният немец прекара съвсем 12 часа на корта в предходните си четири срещи в Париж. Австриецът имаше потребност от два часа и половина по-малко, с цел да стигне до четвъртфиналите.

В хода на мача Зверев стартира да изпитва болки в лявото бедро, което трябваше да бъде превързано. В последна сметка физическото му положение не му разреши да се опълчи по никакъв метод на противника.

 Тийм не остави шансове на Зверев и още веднъж е на полуфинал в Париж
© Reuters

Тийм беше извънредно постоянен от главната линия и позволи единствено 20 непредизвикани неточности против 42 на Зверев. Австриецът направи и повече печеливши удари - 25 срещи 19.

Зверев сервираше надалеч от нормалното си равнище и направи два пъти повече двойни неточности, в сравнение с асове - 4 против 2. Световният №3 опитваше да редуцира точките с по-чести тръгвания към мрежата, само че беше надигран при 10 от 30-те си излизания.

 Тийм не остави шансове на Зверев и още веднъж е на полуфинал в Париж
© Reuters

Тийм загуби единствено 17 от разиграните 67 точки в своите подавания. Той даде на противника едвам две точки за пробив, като избави и двете. В същото време австриецът стигна до цели 12 благоприятни условия и осъществя половина от тях - една в първия, две във втория и три в третия сет.

Тийм записа пета победа в седмия си мач със Зверев. Австриецът взе и реванш за провалянето от германеца във финала на мастърса в Мадрид в средата на май.

 Тийм не остави шансове на Зверев и още веднъж е на полуфинал в Париж
© Reuters

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ролан Гарос (370)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР