Австралийското правителство заделя рекордните 50 млн. австралийски долара, равняващи се

...
Австралийското правителство заделя рекордните 50 млн. австралийски долара, равняващи се
Коментари Харесай

Австралия дава 35 млн. долара за защита на коалите

Австралийското държавно управление заделя рекордните 50 млн. австралийски $, равняващи се на 35 млн. щатски, с цел да ускори дълготрайната отбрана на едно от емблематичните за страната животни – коалите. За това оповестиха от кабинета на Скот Морисън.

Премиерът разяснява, че финансирането ще събере най-хубавите специалисти, с цел да защитят популацията на типа. „ Нашата инвестиция от 50 млн. $ ще усъвършенства отбраната на коалите посредством възобновяване на местообитанията, възстановяване на разбирането ни за популациите, поддръжка за образованието за лекуване и грижа за коали и усилване на проучванията за здравните последствия за коалите “, разясни Морисън.

Най-голяма част от парите – 20 млн., са планувани за планове, свързани с хабитата и здравната отбрана на бозайника. Според изказването с новата инвестиция общата сума, заделена за коали в държавното управление на Морисън от 2019 година насам, доближава 74 млн. австралийски $.

Според Международния съюз за отбрана на природата коалата е уязвим тип. Тя населява източните крайбрежия на Австралия.

По-рано тази седмица държавното управление заяви, че ще влага други 1 милиарда $ за запазване на Големия бариерен риф, месеци откакто бе на косъм от това да бъде подложен в лист със застрашени обекти на ЮНЕСКО поради климатичните промени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР