Австралийското правителство ще отдели 927 милиона долара за повишаване на

...
Австралийското правителство ще отдели 927 милиона долара за повишаване на
Коментари Харесай

Австралия отделя над 920 млн. долара за киберсигурност и радиоелектронно разузнаване

Австралийското държавно управление ще отдели 927 милиона $ за повишение на киберсигурността на страната и развиване на службите за радиоелекронно разузнаване, заяви през днешния ден министър председателят Скот Морисън, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция. 

" Най-крупната в историята на страната инвестиция в киберсигурност ще възлиза на 1,35 милиарда австралийски $ ($927 млн. ), които ще бъдат изхарчени през идващите 10 години за насърчаване на националното ръководство за радиоелектронно разузнаване и на австралийския център за киберсигурност ", показва в изказване на уеб страницата на държавното управление министър-председателят. 

" Приоритет за федералното държавно управление е отбраната на стопанската система, националната сигурност и суверенитета на страната ни. Значителните вложения в киберсигурност ще ни дават принадлежности за битка със заканите и за отбрана на австралийците ", означи Морисън.

Инвестиционният пакет включва 110,5 млн. американски $ за развиване на ръководството за радиоелектронно разузнаване (ASD). Близо 323 млн. $ ще бъдат вложени в основаването на нови подразделения на ASD и наемането на над 500 компютърни експерти и разработчици в ръководството. С част от средствата ще бъде финансирана научно-изследователска работа в региона на отбраната на персоналните данни и гарантиране на киберсигурността, както и работата по основаването на единна национална платформа за продан на сведения за киберзаплахи. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР