Австралийско-британската добиваща компания Rio Tinto осъщестнви първата си доставка на

...
Австралийско-британската добиваща компания Rio Tinto осъщестнви първата си доставка на
Коментари Харесай

Rio Tinto превози руда с първия си влак робот на 280 км

Австралийско-британската добиваща компания Rio Tinto осъщестнви първата си доставка на желязна руда с влакова комбинация без ватман, се споделя в известие от компанията.

Автономният трен, състоящ се от три локомотива и пренасящ окол 28 хиляди тона руда, е минал на 10 юли н д 280 км в района Пилбара, Западна Австралия.

Контрол върху придвижването на влака робот се е осъществявал от оператори в центъра на Rio Tinto в град Пърт на разстояние 1 500 км от маршрута.

Първата доставка на руда до пристанищни терминал на компанията благодарение на самостоятелен трен се осъществя в границите на програмата AutoHaul, която получи утвърждение от регулаторните органи в страната през май.

" Тази стратегия разрешава да се сътвори първата в света изцяло автоматизирана междуградска железопътна мрежа, по която ще се движат най-големите в света роботи " сподели по този мотив ръководещият шеф на Rio Tinto Iron Ore за пристанищни и жп услуги, Ейвън Вела.

Програмата AutoHaul е ориентирана към основаването на изцяло автоматизирани влакове за транспортиране на желязна руда до пристанищните терминали на Rio Tinto в Западна Австралия. В този район компанията транспортира руда от 16 мини до 4 пристанища, за окето употребява 20 локомотива и железопътна мрежа с дължина 1,7 хиляди километра.

Rio Tinto е една от най-големите в света по пазарна капитализация компании за рандеман и търговия с естествени изкопаеми, която работи над 40 страни по света. Минният тръст добива желязна и медна руда, въглища, алуминий, исполин, злато и диаманти.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР