Австралийският вицепремиер, лидер на влизащата в управляващата коалиция Национална партия

...
Австралийският вицепремиер, лидер на влизащата в управляващата коалиция Национална партия
Коментари Харесай

Австралийският вицепремиер освободи постовете си в правителството и в Националната партия след секскандал

Австралийският вицепремиер, водач на влизащата в ръководещата коалиция Национална партия Барнаби Джойс разгласи, че напуща и двата поста.

" В идващия понеделник излизам от държавното управление и от поста на водач на нашата партия ", сподели той на конференция, като добави, че ще продължи работата си в Камарата на представителите, където ще бъде елементарен народен представител от задните банки на Народното събрание.

Причината за това решение на един от най-влиятелните австралийските политици стана абсурдът, който избухна в Канбера, откакто стана известно, че 50-годишният Джойс се разделил с жена си (двамата имат четири дъщери), само че още не оформил развода, се замеси в любовна спекулация с 33-годишната си прессекретарка Вики Чемпиън, за която в следствие се разбра, че е бременна от него и през април чака дете. Тази седмица локалните медии разгласиха известия, съгласно които Джойс подлагал на полов тормоз други дами. Той изрично отхвърля всички изказвания за полов тормоз, като декларира, че е подготвен да се съди, в случай че е належащо. В същото време той призна, че сега нападките против него хвърлят сянка върху цялата му партия и държавното управление. " Това би трябвало да бъде прекъснато и взех решение да напусна ", изясни вицепремиерът.

Преди седмица министър председателят Малкълм Търнбул изиска публична възбрана на секса сред министри и техни подчинени, след абсурда с неговия заместител. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР