Австралийският вицепремиер Барнаби Джойс и още четирима политици са били

...
Австралийският вицепремиер Барнаби Джойс и още четирима политици са били
Коментари Харесай

Австралийски съд взе главите на вицепремиер и четирима сенатори

Австралийският вицепремиер Барнаби Джойс и още четирима политици са били определени, без да имат право да се кандидатират, тъй като все още на гласуването са имали двойно поданство.

Решението на Върховния съд на Австралия гласи, че петимата не могат да заемат постовете си. Трима от тях, в това число Джойс, би трябвало да изоставен. Останалите го направиха през месец юли.

Австралийската конституция не разрешава хора с двойно поданство да бъдат избирани.

Джойс, който имаше и новозеландско поданство, се отхвърли от него през август, само че в случай че желае да се върне, ще би трябвало още веднъж да се кандидатира и да бъде определен на нови избори. Останалите нямат право да бъдат избирани в Народното събрание, в това число районният министър Фиона Наш. Четиримата сенатори ще бъдат сменени от членове на партиите им без провеждането на нови избори.

Днешното решение на съда значи, че през декември ще има частични избори.

Съдебното решение може да коства на държавното управление нежното му болшинство в Народното събрание, отбелязва АП. Консервативната коалиция на премиера Малкълм Търнбул разполага с болшинство с помощта на един-единствен човек повече в 150-местната Камара на представителите.

Уважавам решението на съда, съобщи Джойс незабавно след произнасянето на присъдата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР