Австралийският тенисист Ник Кирьос влезе в новините със спортен успех,

...
Австралийският тенисист Ник Кирьос влезе в новините със спортен успех,
Коментари Харесай

Ник Кириос вдигна купата във Вашингтон след победата над Даниил Медведев

Австралийският тенисист Ник Кирьос влезе в новините със състезателен триумф, а не толкоз с дивотиите, които прави на корта и към него. Той завоюва шампионата на твърди кортове от ATP 500 във Вашингтон (САЩ), като на финала се наложи над първата ракета на Русия Даниил Медведев със 7-6(6), 7-6(4). Това е втори трофей за Ник през годината. В началото на годината той подвигна купата още веднъж на ATP 500 в Акапулко (Мексико).
 Диего Шварцман победи с купата на шампионата в Лос Кабос
Диего Шварцман победи с купата на шампионата в Лос Кабос

26-годишният Шварцман взе задатък в мача при четвъртата си опция

Двубоят беше характерен за Кириос и в него нямаше нито една опция за пробив. Австралиецът се ограничи да сервира на високо равнище и да не си дава доста напън, когато посреща. В първия сет той беше взел единствено една точка на сервис на Медведев, само че направи в най-важния миг в три мини-пробива. Руснакът беше повел в дългия гейм с 4-1.

" Честно казано, това беше една от обичаните седмици в живота ми " показа Кириос.

Вторият сет беше еднакъв. В него имаше малко повече разигравания. В тайбрека след замяна на минипробиви първоначално, Ник взе основна точка за 5-3 и с два сервиса затвори мача. Ник направи 18 аса във финала и 110 в целия шампионат.
 Снимка 437224
Източник:

Ник Кириос завоюва 6 мача за 7 дни във Вашингтон. Той отстрани поредно Тай Квиатковски (САЩ), Жил Симон (Франция), Йошихито Нишиока (Япония) и Норберт Гомбош (Словакия). Решителен за купата се оказа полуфиналният му конфликт с лидера на схемата Стефанос Циципас (Гърция), траял повече от два часа. След безусловно изравнени индикатори, по 91 точки, австралиецът се наложи с 6-4, 3-6, 7-6(7).

Медведев беше подложен под №3 и изигра 1 мач по-малко. Той в профил Бьорн Фратанжело (САЩ), Франсис Тиафо (САЩ), Марин Чилич (Хърватия) и изненадата Петер Гойовчик на полуфинала в събота с 6-2, 6-2.
 Снимка 437221
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР