Австралийският тенисист Ник Кирьос обяви, че ще играе в следващото

...
Австралийският тенисист Ник Кирьос обяви, че ще играе в следващото
Коментари Харесай

Кирьос: Приятелката ми иска да разгледа Париж, затова ще играя на Ролан Гарос

Австралийският тенисист Ник Кирьос разгласи, че ще играе в идващото издание на Откритото състезание на Франция, защото приятелката му Костийн Хаципурянис желае да посети Париж. Австралиецът добави, че ще направи това особено поради нея, другояче би предпочел да си остане вкъщи в Австралия.

27-годишният Кирьос в никакъв случай не е крил, че не е почитател на играта на клей и без съмнения отхвърля да играе в най-престижната конкуренция на алена настилка. Той не е играл на Откритото състезание на Франция от 2017 година, когато получи тежка травма в мача си с южноафриканеца Кевин Андерсън във втория кръг. Най-далеч в шампионата австралиецът стигна през 2015 и 2016 година, когато игра в третия кръг. Миналата година ексцентричният тенисист назова " Ролан Гарос " " най-лошият шампионат от Големия шлем " и прикани премахването му от веригата на четирите най-престижни.

Сега обаче Кирьос е подготвен да се завърне в Париж, въпреки и аргументите за това да не са свързани с тениса.

" Приятелката ми желае да посети Париж, тъй че аз ще играя на " Ролан Гарос " през 2023 година ", сподели Кирьос пред публицисти в Саудитска Арабия, където се приготвя за новия сезон.

" За мен ще бъде добре да изкарам някаква пари от шампионата, въпреки че бих предпочел да си заставам вкъщи. Знам, че мога да се показва доста добре на клей. На тази настилка съм побеждавал Роджър Федерер и Стан Вавринка. В Ещорил играх и край. Но моето гадже желае да опознае града, тъй че тази година отиваме там ", добави още той.

През 2022 година Кирьос записа най-хубавия си резултат в шампионат от Големия шлем, достигайки до финала на " Уимбълдън ", в който загуби от Новак Джокович. На Откритото състезание на Съединени американски щати през септември той игра четвъртфинал и е измежду любимците на идното Открито състезание на Австралия при започване на идната година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР