Австралийският щат Виктория наложи вечерен полицейски час за столицата Мелбърн

...
Австралийският щат Виктория наложи вечерен полицейски час за столицата Мелбърн
Коментари Харесай

Полицейски час в Мелбърн заради коронавируса

Австралийският щат Виктория наложи вечерен полицейски час за столицата Мелбърн като част от най-суровите ограничавания до момента в битката против COVID-19, съобщи Reuters.
Мелбърн, вторият максимален град в Австралия, към този момент е под 6-седмична обсада за престой вкъщи, като се бори да овладее заболяването, като през предходната седмица има рекорден брой инфекции от новия ковид.
Днес щатът Виктория е отчел 671 инфекции, една от най-високите стойности за денонощие и 7 смъртни случая от COVID-19.
Случаите с незнаен генезис постановиха въвеждането на нови ограничавания, които ще важат за 6 седмици, обявиха чиновници.
Според министър председателят на Виктория Даниел Андрюс ограниченията не се съблюдават от хиляди хора и по тази причина случаите в лечебните заведения нараствали.
Новите ограничавания лимитират времето, което жителите на Мелбърн могат да прекарат на открито за извършения навън и извършване на покупки от първа нужда. Те могат да употребяват времето от 8 до 17 часа. Всички учебни заведения ще преминат към отдалечено образование от сряда.
Супермаркетите ще останат отворени, а заведенията за хранене, които към този момент са затворени за хранене, ще могат да доставят храна за дома.
Австралия се оправя надалеч по-добре от доста други страни, успявайки да сдържа разпространяването на ковид, само че с висока икономическа цена. Регистрираните случаи с COVID-19 са 18 000, а смъртните случаи над 200.
Състоянието на изключително състояние дава на полицията на Виктория спомагателни пълномощия да подсигурява, че хората съблюдават напътствията за публично здраве.
" Нямаме различен избор, с изключение на да вземем тези решения и да продължим ", сподели Андрюс. " Това е единственият вид, който имаме ", акцентира той.
Ограниченията за придвижване и бизнес интервенции другаде в щата ще бъдат по-малко строги, в сравнение с в Мелбърн. Допълнителни ограничавания за бизнеса на Виктория ще бъдат оповестени в понеделник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР