Австралийският регулатор на онлайн безопасността предупреди гигантите на социалните медии,

...
Австралийският регулатор на онлайн безопасността предупреди гигантите на социалните медии,
Коментари Харесай

Google, Meta и други са изправени пред въпроси в Австралия относно заплахите от кибер екстремизъм

Австралийският регулатор на онлайн сигурността предизвести колосите на обществените медии, изисквайки от тях да обяснят какво вършат, с цел да защитят хората от насилствени екстремисти и терористи.

Регулаторът на eSafety на страната разгласи във вторник, че е издал правни вести до Гугъл, Meta, X, WhatsApp, Telegram и Reddit, изискващи от всяка компания да рапортува за стъпките, които подхваща, с цел да отбрани австралийските консуматори на своите платформи от екстремисти материали онлайн.

Достъпът до принудително и екстремистко наличие в обществените медии е упрекнат за радикализацията на причинителя на стрелбите в джамиите в Крайстчърч през 2019 година, при които починаха 51 души, както и на въоръжен мъж, който умъртви 10 чернокожи американци в Бъфало в Ню Йорк през 2022 година И двамата стрелци също предаваха онлайн елементи от офанзивата си онлайн.

Според австралийския комисар по електронната сигурност Джули Инман Грант рискът от тероризъм и онлайн радикализация остава висок както в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР