Австралийският премиер Скот Морисон благодари на избирателите за преизбирането на

...
Австралийският премиер Скот Морисон благодари на избирателите за преизбирането на
Коментари Харесай

Изненадващ обрат на парламентарните избори в Австралия

Австралийският министър председател Скот Морисон благодари на гласоподавателите за преизбирането на консервативната му Либерално-национална коалиция при шокиращия поврат на парламентарните избори в страната, оповестява BBC, представена от БГНЕС.
Пред поддръжници той съобщи, че „ постоянно е вярвал в чудеса “, малко откакто частичните резултати от преброяването на бюлетините демонстрираха, че партията му е на път да завоюва болшинство в Народното събрание.
Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Бил Шортън от своя страна разгласи, че ще напусне поста, откакто призна изборната си загуба.
Първоначалните екзит пол изследвания малко след края на вота демонстрираха, че лейбъристите имат късмет да завоюват – за пръв път от шест години.
Окончателните резултати ще станат ясни едвам след няколко часа, само че при 70-процента от преброените бюлетини, води Либерално-национална коалиция и печели 74 депутатски места при нужни 76 мандата за болшинство, а Лейбъристите изостават с едвам 65 депутатски мандата.
Припомняме, че австралийците гласоподаваха за всички 151 места в Камарата на представителите и за половината от 76-те места в Сената.
 
Около 16,5 милиона имаха право на глас като над 4 милиона души са се употребявали опцията за авансово гласоподаване в четвъртък. В Австралия гласуването е наложително.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР