Австралийският премиер Скот Морисън омаловажи ареста в Турция на предполагаем

...
Австралийският премиер Скот Морисън омаловажи ареста в Турция на предполагаем
Коментари Харесай

Австралийският премиер омаловажи опасността от тероризъм за днешната възпоменателна церемония в Турция

Австралийският министър председател Скот Морисън омаловажи ареста в Турция на хипотетичен член на "Ислямска страна ". Той съобщи, че няма опасност от тероризъм против днешната възпоменателна гала в Турция, проведена по случай годишнина от десанта на силите Австралийско-новозеландски боен корпус на полуостров Галиполи през Първата международна война, заяви ДПА.

Морисън сподели пред кореспонденти, че няма "категорична връзка " сред церемонията в Турция и вчерашния арест на 26-годишен сириец, осъществен от турската полиция. Морисън сподели, че карцерът на мъжа в окръг Текирдаг, на към 100 км от Галиполи, е бил част от "рутинна " интервенция по сигурността в Турция.

Но турски източници по сигурността споделиха пред австралийската национална телевизия Ей Би Си, че мъжът, разпознат единствено с буквите А.Х., е възнамерявал да нападне участниците в церемонията в символ на възмездие за всеобщото ликвидиране в новозеландския град Крайстчърч, осъществено предишния месец.

Турската полиция изтегля обекта, където ще се организира церемонията, в която ще вземат присъединяване австралийци и новозеландци, с цел да претърси за експлозиви. От съображения за сигурност там бе неразрешено наличието на турски жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР