Австралийският премиер Скот Морисън, който разгневи Пекин, като призова за

...
Австралийският премиер Скот Морисън, който разгневи Пекин, като призова за
Коментари Харесай

Морисън: Няма доказателства, че коронавирусът е произлязъл от лаборатория в Китай

Австралийският министър председател Скот Морисън, който разгневи Пекин, като прикани за световно следствие на епидемията от ковид, съобщи, че няма доказателства, които допускат, че заболяването е зародила в лаборатория в китайския град Ухан , оповестява " Ройтерс ".

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в четвъртък, че е убеден, че коронавирусът може да е произтекъл в китайска вирусологична лаборатория , само че отхвърли да опише доказателствата, които съгласно него е видял.

Морисън разяснява в петък, че в Австралия няма информация, която да поддържа тази доктрина , и че объркването поддържа неговия блян за следствие , с цел да се разбере по какъв начин епидемията стартира и по-късно бързо се популяризира по целия свят.

" Това, което имаме, не допуска, че това е евентуалният източник ", съобщи Морисън на конференция в Канбера, когато беше запитан за мненията на Тръмп .

" Нямаме нищо, което да демонстрира, че това е евентуалният източник , макар че не можете да изключите нищо в тези среди. Знаем, че е почнал в Китай, знаем, че е почнал в Ухан, най-вероятният сюжет е обвързван с мокрите пазари за диви животни , само че това е въпрос, който би трябвало да бъде деликатно прегледан. "

Институтът по вирусология в Ухан (WIV) със седалище в града, където заболяването е била разпозната за първи път, към този момент отхвърли догатките, че коронавирусът идва от лабораторията му .
 Разузнавателни служби на Съединени американски щати: Коронавирусът не е основан от човек, не е генетично модифициран
Разузнавателни служби на Съединени американски щати: Коронавирусът не е основан от човек, не е генетично модифициран

Все още изследват дали е от контакт със инфектирани животни или случай в китайска лаборатория

Повечето учени настояват, че вирусът е произтекъл от дивата природа , като прилепите и панголините са разпознати като вероятни типове гостоприемници. Отношенията сред Австралия и Китай са обтегнати, откакто в средата на април държавното управление стартира да оказва голяма поддръжка за интернационално следствие на огнището.

Пекин преглежда следствието като част от водената от Съединени американски щати агитация против Китай , до момента в който Морисън разяснява, че светът би трябвало да разбере какво тъкмо се е случило, с цел да предотврати повтаряне на зараза, която до момента е умъртвила повече от 200 000 души и е затворила огромна част от международната стопанска система.

" Ето за какво е толкоз значимо да разберем какво се е случило, с цел да сме сигурни, че можем да предотвратим повторната сходна световна злополука ", изясни Морисън.

Посланикът на Пекин в Австралия съобщи, че китайските консуматори могат да бойкотират австралийско говеждо месо, вино, туризъм и университети в отговор на натиска за следствие, като членове на държавното управление на Морисън дефинират това за ​​ " закани от икономическа насила ".

Австралия сполучливо овладява епидемията до момента, само че подхванати ограничения за реализиране на това, са скок в безработицата, стопанската система потъва в криза за първи път от три десетилетия и държавният дълг нараства съществено.

Австралийското държавно управление съобщи в петък, че ще се срещне идващия петък, седмица по-рано от графика, за да реши дали да облекчи рестриктивните мерки за обществено разграничаване , защото броят на новите инфекции понижава и нараства натискът, бизнесът и учебните заведения да се отворят още веднъж.

Австралия оповестява за към 70000 случая и 93 смъртни случая, доста под равнищата, регистрирани в Съединени американски щати и Европа . Растежът на новите инфекции се забави до по-малко от 0,5% дневно, спрямо 25% преди месец.
 Китай гневен на апела на Австралия за следствие на произхода на ковид
Китай гневен на апела на Австралия за следствие на произхода на ковид

Въпреки че Австралия отбягва по-острия метод на Съединени американски щати

Морисън съобщи, че е неотложно да се отстранен рестриктивните мерки за обществено разграничаване допустимо най-рано , защото 1,5 милиона души към този момент получават компенсации за безработица, а държавното управление предвижда равнище на безработица до 10% в границите на месеци.

" Трябва да рестартираме стопанската система си, би трябвало да рестартираме нашето общество . Не можем да държим Австралия под юргана ", разяснява Морисън.

Правителството на Морисън даде обещание консумиране на повече от 10% от Брутният вътрешен продукт за стимулиране на стопанската система , само че централната банка към момента предизвестява, че страната се насочва към най-лошите времена от 1930 година

С по-малко от 20 нови случая на ковид, открити всеки ден, Морисън съобщи, че депутатите ще се срещнат на 8 май, с цел да дефинират дали да отстранен рестриктивните мерки . " Австралийците заслужават ранна оценка за свършената работа ".

Австралия вижда своя триумф в забавянето на разпространяването на COVID-19 в рестриктивните мерки за обществено разграничаване , наложени през март, в това число насилственото затваряне на заведения, заведения за хранене и ограничение на размера на закритите иоткеити събирания.

Морисън съобщи, че 3,5 милиона души са изтеглили приложение на своите смарт телефони , предопределено да помогне на медиците да проследят хората, евентуално изложени на вируса , макар че държавното управление се надява към 40% от 25,7 милиона население на страната да се записват, с цел да подсигуряват, че то е дейно.

Кабинетът също ще реши идната седмица по какъв начин да рестартира спорта в цялата страна. Правителството твърди, че всяко обновяване на спорта не би трябвало да компрометира публичното здраве и предлага поетапно с дребни групи, които да играят безконтактен спорт навън.
 Тръмп: Видях доказателство, че COVID-19 e основан в лаборатория в Ухан
Тръмп: Видях доказателство, че COVID-19 e основан в лаборатория в Ухан

СЗО се държала като PR организация на Китай, разгласи американският президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР