Австралийският премиер Скот Морисън каза, че Канбера иска да получи

...
Австралийският премиер Скот Морисън каза, че Канбера иска да получи
Коментари Харесай

Австралия иска извинение от Китай за фалшива снимка

Австралийският министър председател Скот Морисън сподели, че Канбера желае да получи опрощение от Пекин поради обява в Туитър, съдържаща подправена фотография на австралийски боец, опрял нож до гърлото на афганистанско дете, заяви Ройтерс.

Морисън свика специфична конференция, с цел да осъди случая.

Снимката бе оповестена на фона на утежняването на връзките сред Австралия и Китай.

Морисън настоя за унищожаване на "отвратителната фотография ", оповестена през днешния ден от представителя на китайското министерство на външните работи Чжао Лицзян.

"Това е извънредно възмутително и не може да бъде целесъобразно с нищо /.../ Китайското държавно управление би трябвало да бъде извънредно засрамено от тази обява ", съобщи австралийският министър председател.

В своя пост, съпроводен от фотографията, Чжао написа, че е "шокиран от убийството на афганистански цивилни и пандизчии от австралийски бойци ". "Ние мощно осъждаме сходни дейности и призоваваме да се потърси отговорност от причинителите ", добавя представителят на китайското външно министерство.

Той направи това изказване по отношение на оповестението по-рано този месец на самостоятелен отчет за хипотетични военни закононарушения, осъществени от бойци от австралийските специфични сили в Афганистан от 2005 до 2016 година, отбелязва Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР