Австралийският премиер Малкълм Търнбул заяви, че нападението с кола в

...
Австралийският премиер Малкълм Търнбул заяви, че нападението с кола в
Коментари Харесай

Атаката в Мелбърн не е тероризъм, а болен афганистанец, притеснен за мюсюлманите



Австралийският министър председател Малкълм Търнбул съобщи, че нападението с кола в Мелбърн е " шокиращо закононарушение " и " изолиран случай " , оповестява БиБиСи.

Полицията съобщи, че водачът е имал история на психологични болести и корист с опиати , само че няма информация за връзки с екстремисти. Арестуваният " е приписал дейностите си на несправедливото отношение към мюсюлманите " , разяснява старши офицер.

Задържаният е австралийски жител с афганистански генезис, дошъл в Австралия по стратегия за бежанци. " Разследванията не престават ", разяснява Търнбул. На този стадий няма информация " за връзки с политически въпроси или връзки с екстремистки групи , само че нищо не би трябвало да се изключва ", добавя той.

 Кола се вряза в пешеходци в центъра на Мелбърн Обновена
Кола се вряза в пешеходци в центъра на Мелбърн

Най-малко 14 души са ранени

Главен комисар Шейн Патън изяснява, че е известно, че индивидът има психическо заболяване. Той е имал проект за лекуване, само че е пропуснал срещата си в четвъртък.

Когато е интервюиран от полицията, той " приказва за сънища, приказва за гласове " , разяснява основният контрольор, " само че той също по този начин приписва някои от дейностите си на неприятното отношение към мюсюлманите ".

Търнул удостовери, че измежду ранените са девет непознати жители. Според известия в медиите има трима южнокорейски туристи, както и туристи от Китай и Италия, Индия, Венецуела, Ирландия и Нова Зеландия.

Няколко от ранените остават в сериозно положение, едно дете в предучилищна възраст е относително устойчиво.

В петък сутринта улиците в центъра на града още веднъж са отворени. Полицията разяснява, че вторият задържан мъж е освободен и се чака да бъде упрекнат в владеене на канабис и следено оръжие. Обвиненията не са свързани с офанзивата на колата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР