Австралийският премиер Малкълм Търнбул наложи забрана за секс между министри

...
Австралийският премиер Малкълм Търнбул наложи забрана за секс между министри
Коментари Харесай

Австралия забрани секса между министри и техни подчинени

Австралийският министър председател Малкълм Търнбул наложи възбрана за секс сред министри и техните подчинени след „ шокираща неточност в преценката “ на негов заместител, чиято любовна спекулация докара до зачеване на служителка, заяви Агенция Франс Прес.

Министър-председателят разгласи в четвъртък поправката в разпоредбите за държанието на министрите на изключителна конференция, на която разкритикува вицепремиера Барнаби Джойс, че предизвикал „ ужасна засегнатост и оскърбление “ на брачната половинка си и 4-те им деца.

Барнаби направи шокираща неточност в преценката с аферата си с млада жена, работеща в офиса му, съобщи Търнбул.

Вицепремиерът Джойс (50 г.) е под мощен напън, откакто предходната седмица стана обществено притежание връзката му с неговата медийна съветничка Вики Кемпиън (33 г.), която сега е бременна с детето им.

Това докара до изказвания, че е нарушил разпоредбите за държанието на министрите, като рецесията бе по първите страници на вестниците и в парламентарния надзор, където от опозицията желаеха оставката му. Вицепремиерът призна аферата, само че отхвърли нарушаване на правила, което може да послужи като съображение за уволнението му.

Джойс, чиято Национална партия е в коалиция с либералите на премиера, ще вземе отпуска идната седмица, с цел да не стане краткотрайно изпълняващ длъжността на министър-председател при визитата на Търнбул в Съединени американски щати.

Търнбул сподели, че отпуската ще разреши на Джойс да „ осмисли ситуацията си “. Той може да го уволни, само че рискува да сътвори напрежение в обединението, което да докара до раздор сред двете партии.

Премиерът съобщи на конференцията, че времената са се трансформирали и хората чакат политиците да дават образец: През 2018 година е недопустимо министрите да имат полови връзки с някого, който работи за тях.

Търнбул изясни, че с измененията в правилника „ министри, без значение дали имат подписан брак или не, не би трябвало да имат полови отношение с подчинените си “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР