Австралийският писател Ян Хънцзюн бе официално арестуван в Китай по

...
Австралийският писател Ян Хънцзюн бе официално арестуван в Китай по
Коментари Харесай

Китай задържа писател за шпионаж

Австралийският публицист Ян Хънцзюн бе публично задържан в Китай по обвиняване в шпионаж, откакто бе арестуван в продължение на осем месеца, съобщи БНР.

За обвиняването заяви в изказване през днешния ден австралийското държавно управление, като външната министърка Марис Пейн изрази безпокойството и разочарованието си по отношение на ареста. „ Доктор Ян бе държан в Пекин при тежки условия без да му бъде предявено обвиняване в продължение на повече от седем месеца. През това време Китай нито изясни за какво е арестуван, нито даде достъп до него на юристите му, нито позволи да бъде посетен от фамилията си “, посочи Пейн, представена от DPA.

Адвокатът на Ян Роб Стери съобщи, че съгласно него карцерът на Ян е обвързван с активността му на герой за народна власт. Адвокатът сподели, че е шокиран от повдигнатото обвиняване в шпионаж, за което се издават смъртни присъди. „ Мислим, че става дума за обвиняване в шпионаж в интерес на Австралия, само че това не е упоменато категорично в обвинителния акт. Очевидно е, че бихме били много обезпокоени, в случай че обвиняването е такова, защото би било безусловно безпричинно “, сподели Стери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР