Австралийският най-голям град Сидни влиза в тежко двуседмично блокиране в

...
Австралийският най-голям град Сидни влиза в тежко двуседмично блокиране в
Коментари Харесай

Сидни под 2-седмична COVID блокада

Австралийският максимален град Сидни влиза в тежко двуседмично блокиране в събота вечер, защото управляващите се пробват да овладеят бързо разрастващото се огнище на мощно инфекциозния вид на ковид Делта. Това съобщи министър председателят на щата Нов Южен Уелс Гладис Береджиклян, представен от " Ройтерс ".

Повече от един милион души в центъра на Сидни и източните покрайнини на града към този момент бяха блокирани заради експлоадирането, само че здравните управляващи обявиха, че би трябвало да разширят ограниченията, откакто бяха регистрирани повече случаи на COVID-19.

Ограниченията в Сидни са най-новите в поредност от къси, само че съществени блокировки, наложени в австралийските градове през последните месеци за битка с дребни огнища на ковид.
 Изолираха Сидни от останалата част на Австралия поради разрастващо се COVID-oгнище
Изолираха Сидни от останалата част на Австралия поради разрастващо се COVID-oгнище

Около четвърт милион души в северните покрайнини са сложени под обсада до Бъдни вечер

В началото на юни, австралийските държавни управляващи на щата Виктория оповестиха в петък, че геномното секвениране за COVID-19 измежду инфекциите при последното огнище на вируса в столицата на щата Мелбърн.

Мелбърн бе седмици в твърдо заключване, като то беше удължено до 10 юни.
 Австралия е в разгара на есента и регистрират нов пик на ковид
Австралия е в разгара на есента и регистрират нов пик на ковид

Щатът Виктория има максимален еднодневен растеж на случаите на COVID-19 от 7 месеца

Досега Австралия се справяше доста , въвеждайки извънредно строги ограничения, измежду които и затваряне на интернационалната граница съвсем през целия интервал от март 2020 година досега. Страната е записала малко над 30 000 случая на ковид и 910 жертви от началото на пандемията.

Увеличават се обаче рецензиите към бавния ритъм на имунизация, както и недоволството против затворените граници. През май държавното управление разгласи, че не чака интернационалните пътувания да се възобновят до 2022 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР