Австралийският моряк, спасен от мексикански рибарски кораб, след като прекара

...
Австралийският моряк, спасен от мексикански рибарски кораб, след като прекара
Коментари Харесай

Бедствалият моряк и кучето му в Тихия океан стъпиха на сушата в Мексико

Австралийският моряк, избавен от мексикански риболовен транспортен съд, откакто прекара близо три месеца далечен от брега в Тихия океан дружно с кучето си, сподели, че е признателен да е жив, стъпвайки на суша за първи път от началото на премеждието им, съобщи Асошиейтед прес.

Петдесет и четири годишният Тимъти Линдзи Шадок слезе на сушата в мексиканския град Мансанильо, откакто беше прегледан на борда на кораба " Мария Делия ", който го избави.

" Чувствам се добре. Чувствам се доста по-добре, в сравнение с бях ", сподели брадясалият и измършавял Шадок с усмивка пред кореспонденти на дока в пристанищния град на към 337 километра западно от столицата Мексико.



" Изключително съм признателен на капитана и риболовната компания, които избавиха живота ми. Жив съм, а даже не мислех, че ще оцелея ", показа още Шадок, добавяйки, че двамата с неговото необикновено куче Бела се усещат добре.

Тимъти Шадок разказва себе си като спокоен човек, който обича да бъде самичък на брега на океана. Запитан за какво е тръгнал през април от мексиканския полуостров Южна Калифорния, с цел да прекоси Тихия океан до Френска Полинезия, Шадок в началото наподобява комплициран.



" Не съм сигурен, че имам отговора, само че доста обичам да плувам и обичам хората в морето. Те ни свързват и събират. Океанът е в нас. Ние сме океанът ", споделя той.

Катамаранът на мъжа от Сидни отплава от мексиканския град Ла Пас, само че е развален от неприятното време седмици след началото на пътуването. Шадок споделя, че за финален път е видял суша през май, когато навлиза в Тихия океан. По думите му тогава е имало пълнолуние.



фотоси: Българска телеграфна агенция

Шадок споделя, че разполагал с задоволително хранителни запаси, само че стихия е развалила електрониката на лодката и го е лишила от опцията да готви. Двамата с кучето Бела оцеляват, хранейки се със сурова риба.

Тимъти Шадок споделя още, че скоро ще се върне в Австралия, където чака с неспокойствие да види фамилията си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР