Австралийският министър-председател Скот Морисън се извини днес за думите си,

...
Австралийският министър-председател Скот Морисън се извини днес за думите си,
Коментари Харесай

Австралийският премиер се извини за твърдението си, че в Австралия не е имало робство

Австралийският министър-председател Скот Морисън се извини през днешния ден за думите си, че в Австралия " не е имало иго ", съобщи ДПА.

" Моите мнения нямаха за цел да наскърбяват и в случай че се е получило по този начин, надълбоко скърбя и се оправдавам ", сподели Морисън на конференция.

През последните дни в някои страни бяха съборени монументи на хора, свързани с търговията с плебеи. Тези дейности бяха част от разрастващото се световно придвижване " Животът на чернокожите има значение ".

Морисън засегна тематиката, когато беше запитан за вероятно унищожаване на скулптури във Англия на откриватели като капитан Джеймс Кук, превзел Австралия за английската корона през 1770 година " Това е било много грубо място. Но в Австралия не е имало иго ", съобщи през вчерашния ден министър председателят по локално радио.

Негови критици обаче акцентираха, че в Австралия е имало иго, в това число поданици на тихоокеански острови, отвличани и принуждавани да работят без възнаграждение в плантации за захарна тръстика в Австралия сред средата на 19 и началото на 20 век, когато са били доведени над 62 500 души. Освен това туземците са били хващани и принуждавани да работят без възнаграждение в продължение на десетилетия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР