Австралийският министър по изменението на климата Крис Боуен каза в

...
Австралийският министър по изменението на климата Крис Боуен каза в
Коментари Харесай

Австралия се включи световен ангажимент за редуциране на метановите емисии с 30 %

Австралийският министър по изменението на климата Крис Боуен сподели в неделя, че държавното управление се е включило към " Глоубъл метан пледж " (Global Methane Pledge) като част от многостранните старания за понижаване на световните излъчвания на метан, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Така нашата страна ще се причисли към останалите огромни експортьори на селскостопански артикули в света, в това число Съединени американски щати, Бразилия и Индонезия, в идентифицирането на благоприятни условия за понижаване на излъчванията в този сложен за понижаване бранш ", съобщи Боуен в изказване.

Правителството ще продължи да си партнира с промишлеността, с цел да декарбонизира стопанската система, изключително в секторите на енергетиката и отпадъците, и да улови отпадъчния метан за генериране на сила, добави той.

Правителствените вложения в поддръжка на самодейността ще включват до 3 милиарда австралийски $ (около 1,91 милиарда щатски) от 15-милиардния Национален фонд за възобновяване в поддръжка на технологиите с ниски излъчвания и произвеждане на съставни елементи и понижаване на метана в селското стопанство, заяви Боуен.

Според министъра обещанието няма да изисква Австралия да се концентрира единствено върху селското стопанство или да понижи селскостопанското произвеждане или добитъка.

" В резултат на подписването на самодейността австралийското държавно управление няма да законодателства или вкарва налози или такси за понижаване на излъчванията от добитъка ", изясни Боуен.

Ръководените от Съединени американски щати и Европейски Съюз старания дават обещание да понижат излъчванията на метан с 30 % до 2030 година Сега напъните обгръщат 60 % от световния БВП и 30 % от световните излъчвания на метан.

Повече от 100 страни се причислиха към напъните за понижаване на излъчванията на мощния парников газ, самодейност, ориентирана към справяне с една от главните аргументи за изменението на климата.

" Канада, с доста сходна на нашата стопанска система, Бразилия, Аржентина, Нова Зеландия и Европейският съюз са всички подписали и е подходящо Австралия да се причисли ", сподели още Боуен пред кореспонденти в Сидни.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР