Австралийският кардинал Джордж Пел напусна затворническата си килия, за да

...
Австралийският кардинал Джордж Пел напусна затворническата си килия, за да
Коментари Харесай

Третият най-влиятелен човек във Ватикана обжалва присъда за насилие над деца

Австралийският кардинал Джордж Пел напусна затворническата си килия, с цел да се яви на чуването по обжалването на присъдата му за полови похищения над деца, съобщи БГНЕС.
77-годишният свещеник беше наказан през декември по пет обвинявания за принуждение против две деца, част от църковния хор в катедралата " Свети Патрик " в Мелбърн в интервала 1996-1997 година. На първа инстанция беше решено, че той би трябвало да влезе в пандиза за най-малко 3,8 години.
Третият най-високопоставен човек във Ватикана, който отговаряше за финансите на Светия трон и оказа помощ за избирането на двама папи, получи 6-годишна ефикасна присъда през март. Адвокатите му оповестиха, че присъдата му е неоснователна и се базира на показанията на единствената оживяла жертва. Вторият обвинител на Пел умря от свръхдоза през 2014 година и в никакъв случай не е разкривал пред съда половото посягане на кардинала.
Кардиналът постоянно е отхвърлял обвиняванията и е твърдял, че е почтен. Негови поддръжници обявиха, че той е изкупителна жертва на Католическата черква за дълго прикриваните от нея педофилски прояви на свещениците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР