Австралийският кардинал Джордж Пел беше осъден на 6 години затвор

...
Австралийският кардинал Джордж Пел беше осъден на 6 години затвор
Коментари Харесай

Осъдиха кардинал Джордж Пел на 6 г. затвор за сексуални посетелства

Австралийският кардинал Джордж Пел беше наказан на 6 години затвор за полови похищения. Бившият ковчежник и консултант на папа Франциск става най-високопоставеният чиновник на Ватикана, който получава ефикасна присъда по дело от такова естество.

След дълъг правосъден развой през днешния ден 77 годишният Джордж Пел чу присъдата си.
арбитър Питър Кид: Осъждам Ви на шест години затвор. Нямате право да желаете предварително освобождение за интервал от три години и осем месеца.
Обвинението потвърди, че през 1996 година той е блудствал с две 13 годишни момчета, в една от стаите на катедралата Свети Патрик в Мелбърн.

 Кардинал беше приет за отговорен в полови похищения Кардинал беше приет за отговорен в полови похищения
Третият човек в йерархията на Ватикана, ковчежникът на папа Франциск, беше приет за отговорен за полови похищения против деца. 77-годишният духо...

Мнозина показаха разочарованието си, че присъдата е дребна. Все отново е положително начало, съгласно други.
Роб Хаус, жертва на полов тормоз: Никоя присъда не е задоволителна за отнемането на невинността на дете. Но освен това законодателство, мисля, че е мощно обръщение, че сходни действия към този момент не могат да бъдат толелирани.
Пел отхвърля виновността си и юристът му разгласи, че са направени нужните действия за обжалване.
Робърт Ричтър, юрист на кардинал Джордж Пел: Обжалването е в ход. Не можем да разясняваме. Вивиан Уолър, юрист на една от жертвите: Клиентът ми е наясно, че процесът продължава и, че през юни ще има обжалване. Той не желае да разяснява присъдата.  © БГНЕС  Ковчежникът на Ватикана отива на съд Ковчежникът на Ватикана отива на съд
Високопоставен кардинал ще бъде съден в Австралия за полови закононарушения, осъществени в предишното. Това реши в Мелбърн арбитър Белинда Уолингтън, която...

Някога една от най-влиятелните фигури във Ватикана с дейностите си подкопа доверието в Римо-католическата черква и стана част от огромния скандал, обвързван със полови похищения, осъществявани и прикривани от висши духовници, който продължава повече от три десетилетия. През февруари във Ватикана, по самодейност на папа Франциск, се организира невиждана конференция по тематиката, на която действията бяха остро наказани и бяха утвърдени ограничения за справяне с казуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР