Австралийският екологичен фундаментализъм стана на пепел. Това е заключението на

...
Австралийският екологичен фундаментализъм стана на пепел. Това е заключението на
Коментари Харесай

Резултатът от екологичното безумие на Австралия - пожарите

Австралийският екологичен фундаментализъм стана на пепел. Това е заключението на австралийския публицист Тим Блеър, което той показва в собствен материал за английския вестник The Times, написа Агенция " Фокус ".
В публикацията Блеър акцентира, че актуалните стандарти в Австралия за превантивно разчистване на земя, с цел да няма пожари, са достигнали парадокси. " За да се почисти земята за фермерска къща в североизточната част на австралийския щат Виктория и за навесите за добитък, кошарите за прасета, курниците, ковачницата и други икономически постройки, дядо ми би трябвало изсече стотици дървета. И изсече още хиляди за житни ниви, паша за добитък и с други цели. Старецът Хобс евентуално ще бъде приет за отговорен и за заграбване на просвета, тъй като той възприел аборигенския способ за почистване на земи. Той изгори всички тези дървета. Той също по този начин направи земни полоси, които забавят огъня ", написа Блеър.
По думите му, в миналото това е било нещо общоприетоо в селските региони на Австралия и то поради традицията на туземците. От доста време насам туземците вършат точно това - следени изгаряния на това, което в този момент главно гори в незапомнените пожари в Австралия. Те знаеха, че отсъствието на следени изгаряния ще предложения неконтролираните изгаряния - като гигантските диви пожари, които опустошиха огромна част от тази наранена от суша нация от септември.
Докато тези пожари бушуваха по източното крайбрежие на Австралия, убивайки поданици и доброволци и унищожавайки стотици къщи, в The Sydney Morning Herald се появи самостоятелен отчет на съда. Той описа историята на 71-годишния Джон Дейвид Чиа, който през 2014 година заплати на изпълнителите да изсекат и отстранен 74 дървета във и към парцела му. Съдията означи, че главната мотивация на Чиа за отстраняването на дърветата е " безпокойството му за риска от пожар в неговия парцел ", само че установи, че дейностите на пенсионера в Сидни са предизвикали " забележителна щета " на околната среда. Чиа в последна сметка заплати санкция в размер на 40 000 $ (21 000 английски лири), повече от 500 $ на дърво.
Подобни законови решения са станали чести в Австралия, защото един тип екологичен набожен фундаментализъм зае мястото на здравия разсъдък. През 2004 година на Лиъм Шийхан бяха наложени 100 000 $ санкции и правосъдни разходи след почистване на земя към парцела му в Рийд Крийк, Виктория. Пет години по-късно този парцел е бил единствената конструкция, останала в региона след смъртоносните пожари в Черната събота в щата.
През 2001 година електропреносният оператор " Трансгрид " рационално изора 60 метра под високоволтови електропроводи в Снежните планини. Компанията възприема мнението, че високото напрежение и горимият материал не е най-хубавата композиция, само че съответно заплати 500 000 $ санкции и съглашения на държавното управление на Нов Южен Уелс, което дефинира дейностите като " екологичен вандализъм ".
" Ние изгаряме по-малко от 1 на 100 от нашата предразположена към пожари земя през последните 20 години. Това значи, че всяка година " горивото " продължава да се усилва ", споделя Брайън Уилямс, шеф на пожарната на Кураджонг Хайтс пред радиостанция по време на къса отмора в деветата си седмица от борбата с огненото страшилище северно от Сидни.
Дори дребните опити да се понижи количеството на горими растения се санкционират. Да предположим, че в селската ви къща имате камина на дърва. Постъпвайки вярно съгласно закона и околната среда, не отсичате дървета, които да употребявате като дърва за огрев. Вместо това просто събирате мъртви клони и паднали дървета, ситуирани в близост в храсталаците. Това също понижава количеството налично гориво за евентуални пожари, тъй че сте на страната на ангелите.
Но почакайте! Внимавайте с предизвестието на ръководителя на Националните паркове и дивата природа на Нов Южен Уелс, Фиона Бюканън, през април предходната година: " Ние получаваме известието, че премахването на дърва за огрев, в това число мъртва дървесина и паднали дървета, не е позволено в националните паркове. Важно е хората да са наясно, че се ползват санкции на място, само че също по този начин и доста огромни санкции могат да се издават от съдилищата ".
Тя не блъфира. Мъж беше санкциониран с 30 000 $ за събиране на дърва за огрев в националния парк в долината Мурумбиджи. Защо? Както госпожа Бюканън изясни: " Много наземни животни и застрашени типове употребяват хралупи в дървета за гнездене, тъй че когато падналите дървета и мъртвата дървесина се вземат нелегално, това унищожава тяхното местообитание. Този паднал дървен материал е част от естествената екосистема на тези животни. "
Тези естествени екосистеми в хиляди хектари национални паркове в този момент са не са нищо друго с изключение на пепел. " Насладете се на вашето предпазено местообитание, дребни жители на земята ", написа Блеър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР