Австралийският дрон Little Ripper спаси двама плувци, решили да плуват

...
Австралийският дрон Little Ripper спаси двама плувци, решили да плуват
Коментари Харесай

Първата спасителна операция, извършена от дрон, вече е факт

Австралийският дрон Little Ripper избави двама плувци, решили да плуват надалеч от брега, макар бурното море. Подвигът на дрона се счита за първата в международната история избавителна интервенция, осъществена от дрон . Спасителите са провеждали проби с самостоятелния летателен уред в границите на стратегия за картотекиране на зони, населявани от акули. Програмата е част от тактика на Нов Южен Уелс на обща стойност 250 000 $.

Докато спасителите организират тестовите полети, получават сигнал за паника. В рамките на 70 секунди дронът наблюдава давещите се хора и спуска надуваема избавителна платформа , с цел да могат бедстващите плувци да стигнат до брега, заяви The Sydney Morning Herald.

Прочетете още: CES 2018 – още усещания от тех ревюто на годината

Австралия е международен водач в потреблението на дронове в бреговата защита , като изпреварва даже страни като Англия. Безпилотните апарати от серията Little Ripper, снабдени с надуваеми платформи и GPS маяци, могат да летят във въздуха до два часа и половина единствено с едно зареждане.

През август пък стана ясно, че дроните са били снабдени и с изкуствен интелект, с цел да набележат водите към Австралия, в които има рискова централизация на акули. В момента на въоръжение в австралийската брегова защита има към 40 Little Ripper – а.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР