Австралийският авиопревозвач Qantas извърши най-продължителния полет в света без междинно

...
Австралийският авиопревозвач Qantas извърши най-продължителния полет в света без междинно
Коментари Харесай

Qantas с най-дългия директен полет в света – близо 20 ч. от Ню Йорк до Сидни

Австралийският авиопревозвач Qantas извърши най-продължителния полет в света без междинно прекъсване . Тестът имаше за цел да откри евентуалното влияние на дългия полет над водачите, екипажа и пасажерите , осведоми Си Ен Ен.

С 49 души на борда 787-9 Dreamliner взе дистанцията от 10 066 благи (повече от 16 000 километра) от Ню Йорк до Сидни за 19 часа и 16 минути.

Изпълнителният шеф на компанията Алън Джойс разяснява, че това е значим миг в историята на авиацията и изрази вяра да форсира напредването от единия завършек на планетата до другия.

По време на полета беше проучено здравето и общото положение на пасажерите на борда, в това число мозъчната активност, равнищата на мелатонин и други.

Следващият полет ще се организира през ноември. Той ще е от Лондон до Сидни. До края на годината се възнамерява още един полет от Ню Йорк до Сидни.

От Qantas се надяват от 2022 или 2023 година да стартират да обслужват директни полети от Сидни, Мелбърн и Бризбън до Ню Йорк и Лондон.

Капитан Шон Голдинг: " Като цяло сме доста щастливи от протичането на полета и е ужасно, че имаме някаква информация, от която се нуждаем да ни помогне да създадем оценка и да превърнем това в постоянна услуга ".

Изследователи от няколко университета - научна стратегия, подкрепяна от австралийското държавно управление - изследваха отражението на дългия полет върху пасажерите.

Тези, които бяха на самолета, са били посъветвани да следват всекидневието си преди полета и две седмици след него, с цел да се откри по какъв начин се усещат и по какъв начин се оправят с часовата разлика . Пилотите и екипажът също са били накарани да си водят дневник за съня. В пилотската кабина са били сложени камери, с цел да записват държанието на водачите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР