Австралийският актьор Хю Джакман разкри, че се подлага на още

...
Австралийският актьор Хю Джакман разкри, че се подлага на още
Коментари Харесай

Хю Джакман отново се тества за рак на кожата, призовава да се пазим от слънцето

Австралийският артист Хю Джакман разкри, че се подлага на още проби за рак на кожата след неотдавнашен медицински обзор.


фотография: Instagram

С превръзка на носа сиактьорът, прочут с ролята си на Wolverine, се обърна към обществените медии, с цел да призове почитателите си да се прегледат и да се пазят от слънцето. 54-годишният актьор сподели, че чака резултатите от тестванията през идващите няколко дни.

Джакман премахнапървия си рак на кожата през 2013 година и от този момент е имал най-малко шест процедури. В своята видео обява Джакман споделя, че неговият доктор е забелязал " дребни неща, които или са, или не са базалноклетъчни [карциноми] ". Базалноклетъчният карцином е немеланомен - което значи, че е доста по-малко евентуално да се популяризира - и се предизвиква от прекалено излагане на слънце или солариум. Лечението на немеланомен рак на кожата е сполучливо в 90% от случаите, съгласно английските здравни служби.

Джакман увери почитателите, че базално-клетъчните карциноми са " минимум рисковите " в света на рака на кожата, само че сподели, че се надява страхът му да припомня на хората да се пазят от слънцето.

„ Моля, носете слънцезащитен крем, просто не си коства, колкото и да желаете загар. Повярвайте ми! “ споделя той.

Австралия е международната столица на рака на кожата, с повече от 11 500 души, диагностицирани с меланома, и към 434 000 лекувани за други типове рак на кожата всяка година. През 2015 година Джакман сподели пред списание People, че диагнозите му са били изненада.

„ Винаги е малко шокиращо единствено да чуя думата „ рак “, сподели той. „ Когато си австралиец, това е доста постоянно срещано нещо. Никога не съм употребявал слънцезащитен крем, до момента в който растях, тъй че бях претендент за меланомата. “

Роден в Сидни в фамилията на британски емигранти, Джакман е най-известен с ролята си на Wolverine във франчайза на Marvel " X-Men. "

Други акценти в кариерата включват екшъна " Van Helsing " от 2004 година, драмата " The Prestige " от 2006 година и мюзикъла " The Greatest Showman " от 2017 година

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР