Австралийският актьор Джефри Ръш ще получи обезещетение от таблоида News

...
Австралийският актьор Джефри Ръш ще получи обезещетение от таблоида News
Коментари Харесай

Джефри Ръш ще получи рекордно за Австралия обезщетение след делото за клевета

Австралийският артист Джефри Ръш ще получи обезещетение от таблоида News Corp в рекорден за Австралия размер, развняващ се на 1,9 млн. щатски $, откакто изданието " Дейли Телеграф " в Сидни го упрекна в " непочтено държание ", заяви " Ройтерс ".

Федералният съд в Австралия подреди австралийското крило на News Corp да заплати на носителя на " Оскар " сумата поради предишните, а и бъдещите стопански загуби на артиста в допълнение към предходното обезщетение от 610 хиляди $, отсъдено през април.

Говорител на медията не е бил открит за коментар на решението, а юристът на Ръш е отказал да разяснява.

67-годишният артист съобщи, че публикациите в " Дейли Телеграф " в Сидни са били небрежно скалъпени, защото вестникът е желал да има " австралийски ъгъл " в допълнение към обвиняванията за полово принуждение, повдигнати против щатския кино продуцент Харви Уайнстийн.

В текст със заглавие King Leer ( " Кралят похотливец " - бел.ред.) и в няколко последвали публикации в края на 2017 година вестникът упрекна артиста, че се е държал " неуместно " с Ерин Джийн Норвил по време на продукция на " Крал Лир " в " Сидни тиътър къмпани ".

Актьорът, който завоюва " Оскар " през 1997 година за ролята си в " Блясък " и по-късно се снима в поредност от сполучливи филми като поредицата " Карибски пирати ", " Крадецът на книги " и " Най-добрата оферта ", разгласи, че публикациите са внушили, че той е " огромен перверзник " и е махленски в " разврат ", което е довело до " обилни вреди " за него.

През април съдията по делото Майкъл Уигни прочете заключението на решението в претъпканата правосъдна зала, част от което гласеше: " Това е била една безотговорна обява на сензационна публицистика от най-лошия тип. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР