Австралийските здравни власти съобщиха, че са установили варианта Омикрон на

...
Австралийските здравни власти съобщиха, че са установили варианта Омикрон на
Коментари Харесай

Омикрон навлезе и в Австралия

Австралийските здравни управляващи оповестиха, че са открили разновидността Омикрон на ковид при двама души, пристигнали през вчерашния ден в Сидни от Южна Африка, съобщи Франс прес.

Малко след идването си двамата са дали позитивен резултат на тест за COVID-19 , а спомагателен разбор е удостоверил, че става въпрос за новия вид на вируса.

Пасажерите са пристигнали с полет на самолетна компания " Катар Еъруейс " през Доха, уточни в официално съобщение здравното министрество в източния австралийски щат Нов Южен Уелс.

И двамата пасажери са изцяло имунизирани. Те са без признаци и са в изолираност в специфични пространства. Още 12 души, пътували в същия аероплан от Южна Африка, не са посочили съществуване на коронавирус, само че са под карантина, прецизираха управляващите. Останалите към 260 души от полета от Доха - пасажери и екипаж - са изпратени в център за карантиниране, допълниха те.

Вчера Австралия наложи ограничавания за пътуванията, затваряйки границите си за всички, които са посетили в РЮА, Намибия, Зимбабве, Ботсвана, Лесото, Есватини, Сейшелските острови, Малави и Мозамбик и не са австралийски жители, напомня ДПА.

Австралийците и хората с позволение за непрекъснато пребиване в Австралия са длъжни да останат 14 дни под карантина, а всеки, който е посетил някоя от деветте страни и към този момент се е върнал в Австралия, би трябвало да си направи тест за COVID-19 и да се самоизолира за 14 дни.

Всички полети от изброените девет страни се преустановяват в началото за период от две седмици.

Световната здравна организация беше известена за първия случай на новия вид, появил се в Южна Африка, на 24 ноември. Впоследствие този вид беше открит и в други страни, измежду които Ботсвана, Белгия, Хонконг и Израел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР