Австралийските власти започнаха този понеделник да имунизират срещу COVID-19 ученици

...
Австралийските власти започнаха този понеделник да имунизират срещу COVID-19 ученици
Коментари Харесай

Австралия започна да ваксинира деца над 12 години срещу COVID-19

Австралийските управляващи започнаха този понеделник да ваксинират против COVID-19 възпитаници на възраст от 12 до 15 години с препарата на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “, заяви федералното здравно ведомство на страната, представено от ТАСС.

" Децата и юношите от 12- до 15-годишна възраст, намиращи се в условия на нараснал риск от заразяване с ковид, (от 9 август) имат право да бъдат имунизирани с препарата на компания „ Пфайзер ", се споделя в известие на здравните управляващи в „ Туитър “.

Children aged 12-15 who have a higher risk of severe illness are now eligible for a Pfizer COVID-19 vaccine.
Eligibility
Booking info
— ACT Health (@ACTHealth)
Първи ще получат ваксина учениците от няколко региона на Сидни, където са регистрирани огнища на COVID-19. С тази цел на стадиона " Кудос " в локалния Олимпийски парк е проведен краткотраен център за имунизация. Очаква се до седмица там да бъдат имунизирани минимум 24 000 възпитаници от югозападните региони на мегаполиса.

В момента младежи се имунизират единствено в щата Нов Южен Уелс, където съгласно управляващите на 16 юни е почнала втора пандемична вълна. Предстои обаче процесът да обхване и останалите райони от страната.

Междувременно в Нов Южен Уелс продължава акцията за имунизиране на пълнолетното население с медикамента на „ АстраЗенека “, който се избира за потребление при лица над 50-годишна възраст. Хората от 18 до 50 могат по лекарска рекомендация да избират сред този препарат и имунизацията на „ Пфайзер “.

По последни данни първа доза ваксина са получили до момента 13,6 милиона души - над 53 % от популацията на Австралия, а 4,6 милиона австралийци (18 процента) са имунизирани напълно. До края на годината управляващите възнамеряват да ваксинират към 70 на 100 от всички поданици.

От началото на пандемията в Австралия са открити общо 36 330 инфектирани с ковид, 937 пациенти са умряли, над 30 600 са оздравели, показват здравните управляващи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР