Австралийските власти следят отблизо правното развитие по делото на Джок

...
Австралийските власти следят отблизо правното развитие по делото на Джок
Коментари Харесай

Австралия: Притеснени сме за неясните законови основания за задържането на Полфрийман

Австралийските управляващи наблюдават от близко правното развиване по делото на Джок Полфрийман и ще продължат да работят с българското държавно управление по отношение на ситуацията му и изискванията за неговото освобождение. Това показват от Министерството на външните работи на Австралия в отговор до БНР след питане дали предстоят още дипломатически контакти със София по случая с австралийския жител, който остава в центъра за имигранти в Бусманци.

От дипломатическото ведомство на Австралия показват, че такива контакти е имало и предходната седмица и напомнят за неточно предадени думи на краткотрайно ръководещия посолството в Атина Джон Филп след среща с българския правосъден министър Данаил Кирилов.

,,На срещата бяха изразени терзанията за неразбираемите законови учредения за задържането на Джок Полфрийман и загрижеността на Австралия, в случай че на случая въздействат фактори, разнообразни от правните съображения'', се споделя още в отговора до Националното радио, като са представени думи на представителя на външното ведомство на Австралия.

До два месеца се чака решението на Върховния касационен съд дали да се преразгледа освобождението на Полфрийман, наказан за убийството на Андрей Монов през 2007-а година.

,,По делото ''Полфрийман'' в България няма политически напън ", съобщи вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, която прикани казусът да не се политизира, а българският съд да бъде изчакан да вземе своето решение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР