Австралийските власти разследват дали холивудската актриса Амбър Хърд е лъгала

...
Австралийските власти разследват дали холивудската актриса Амбър Хърд е лъгала
Коментари Харесай

До 14 години затворгрозят Амбър Хърд за фалшиви показания

Австралийските управляващи проверяват дали холивудската актриса Амбър Хърд е лъгала под клетва по време на делото против нея през 2016 година за противозаконното внасяне в Австралия на домашните ѝ любимци - кучетата Пистъл и Бу, заяви ДПА.

Представителката на министерството на селското стопанство Пийта Лейн съобщи пред сенатска комисия в Канбера, че ведомството е осведомено със свидетелските показания в лондонски съд, съгласно които Хърд и тогавашният ѝ сътрудник Джони Деп умишлено са дали подправени сведения за кучетата пред митническите управляващи, когато са пристигнали в Куинсланд с частен аероплан през 2015 година

Бившият чиновник на Деп Кевин Мърфи съобщи пред съд в Лондон през юли, че неведнъж е предупреждавал двойката, че е нелегално да внасят кучетата в страната, без да осведомят за това управляващите. Той съобщи, че Хърд е убедила чиновниците си да лъжат под клетва пред австралийския съд и да кажат, че тя не е имала информация за митническия надзор.

Пред сенатската комисия Лейн заяви, че австралийската федерална полиция взе участие в следствието и се пробва да откри контакт с Мърфи. " Даването на лъжливи показания е престъпно закононарушение и това проверяваме сега ", сподели тя.

Максималното наказване за подправени показания под клетва в Куинсланд е 14 години затвор. През 2016 година Хърд бе наказана на един месец " положително държание ", което е характерно наказване съгласно австралийското законодателство, откакто се призна за отговорна, че е дала подправен документ на митническите управляващи. Хърд съобщи, че е нарушила закона от неведение и записа видео, в което изяснява какъв брой значима е работата на митническите управляващи да защищават страната от навлизането на заболявания от чужбина.

Тогавашният министър на селското стопанство Барнаби Джойс влезе в международните вести със опасността да убие Пистъл и Бу, в случай че не се върнат в Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР