Австралийските чайки пренасят буболечки и бактерии устойчиви на антибиотици, което

...
Австралийските чайки пренасят буболечки и бактерии устойчиви на антибиотици, което
Коментари Харесай

20% от австралийските чайки пренасят устойчиви на антибиотици буболечки и бактерии

Австралийските чайки придвижват буболечки и бактерии устойчиви на антибиотици , което поражда опасения , че бактериите, причиняващи заболявания, могат да се разпространят измежду хора, добитък и домашни любимци, оповестява " Гардиън ".

Екип от учени, ръководени от откриватели от университета " Мърдок " в Пърт, откриха, че над 20% от сребърните чайки в страната носят патогенни бактерии , като Е coli, които са устойчиви на медикаменти. E coli може да аргументи инфекции на пикочните пътища, животозастрашаващ сепсис и менингит.

Д-р Сам Ейбрахам, учител по ветеринарни и медицински инфекциозни заболявания в университета разяснява, че изследването е като събуждане и " отваряне на очите " и би трябвало да бъде сигнален сигнал австралийските държавни управления .

" Това, което открихме, без значение от положението е, че популацията от чайки в Австралия са преносители на антимикробно резистентни бактерии , които предизвикват инфекции при хората . Това са тези, които са устойчиви на медикаменти и които са от голяма важност за човешкото здраве ", изяснява Ейбрахам.

В международен мащаб устойчивостта се е повишила до " рисково високи равнища " и е една от най-големите закани за здравето и продоволствената сигурност, съгласно Световната здравна организация и австралийското федерално държавно управление.

Бактериите могат да се разпространят измежду хората , в случай че инцидентно ги обхванат след допиране на фекалии на чайка.

Ветеринарният вирусолог от университета " Мърдок " Марк О`Деа разяснява, че децата могат да бъдат изложени на риск, в случай че допрян устата си или ядат, откакто са играли на трева или скали , където е имало чайки, само че рискът може да бъде отстранен с бързо миене на ръце.

Говорител от федералния здравен отдел съобщи, че чайките не са част от съществуващия мониторинг на анабиотичната устойчивост , защото рискът от предаване от птиците на хора не е открит.
 Нови разкрития за апокалиптичната опасност от резистентни на антибиотици супербактерии
Нови разкрития за апокалиптичната опасност от резистентни на антибиотици супербактерии

Никой на планетата не е предпазен - даже най-заможният и изолираният от света

" Отделът като цяло е угрижен за разпространяването на бактерии, резистентни към антимикробни сътрудници , без значение от механизма. Все отново характерният механизъм на чайките, настоящи като контейнер за бактерии, устойчиви на антимикробни сътрудници след хранене с битови боклуци, е въпрос на други държавни браншове, в това число държавни, териториални и локални управляващи ", изяснява представителят.

Устойчиви на антибиотици бактерии са открити в чайки и други птици в няколко страни, което в някои случаи е обвързвано с битовите боклуци .

През 2010 година португалски откриватели откриха каспийски чайки с жълти крайници, които носят буболечки, устойчиви на общия антибиотик ванкомицин. Оттогава резистентни бактерии са открити в чайки във Франция, Русия, Гренландия, Сибир и Аляска , а през 2016 година са открити резистентни към колистин патогени в свински вътрешности .

Резистентността към колистин в никакъв случай до момента не е била следена в австралийската дива природа. Проучването на " Мърдок ", в което вземат участие учени от селското стопанство в държавното управление е оповестено в Journal of Antimicrobial Chemotherapy .

Чайките летят до 1600 км от люпилнята си, а О`Деа се притесняват, че супербактериите могат да " прескочат " в други типове птици, които по-късно летят в земеделските региони.

" Това, което не бихме желали да се случи е тези бактерии да преминат в селскостопански животни или домашни любимци . Ние нямаме доказателства, че се реалокират в друго животно с изключение на чайки, само че сигурно е нещо, което би трябвало да се изследва . "

Въпреки че нормално се хранят от океана, чайки, живеещи в градовете , одобряват буболечки и бактерии от пречиствателни станции, контейнери за всевъзможни боклуци , разяснява Ейбрахам.
 Милиони ще умрат, в случай че светът не отговори на опасността от супербактерии
Милиони ще умрат, в случай че светът не отговори на опасността от супербактерии

Последиците от резистентните към антибиотици бактерии ще са пагубни, предвиждат учени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР