Австралийски ученик, който мечтаел да работи за Apple, е хакнал

...
Австралийски ученик, който мечтаел да работи за Apple, е хакнал
Коментари Харесай

Австралийски тийнейджър проби мрежата за сигурност на технологичния гигант Apple

Австралийски възпитаник, който мечтаел да работи за Apple, е хакнал компютърните системи на компанията, оповестиха австралийски медии, като от софтуерният колос показаха, че потребителската база данни не е била компрометирана.
Съдът за деца на щата Виктория е показал, че младежът е разрушил мейнфрейма на Apple (голямата и мощна система за обработка на данни) от вкъщи си в предградие на Мелбърн и е съумял да изтегли секретни файлове в размер на 90GB, заяви вестник The Age, представен от Франс прес. В продължение на година 16-годишното момче е успявало да влиза неведнъж в системата, защото е бил почитател на Apple и е "сънувал ", че работи за американската компания, показва пред австралийския вестник неговият юрист.
В особено изказване в петък Apple уточни, че нейни екипи "са разкрили неоторизиран достъп, лимитирали са го и са докладвали за случая на правоохранителните органи ".
Технологичният колос, който по-рано този месец стана първата компания в частния бранш, чиято пазарната капитализация надвиши един трилиона американски $, съобщи, че желае да "увери клиенти си, че в нито един миг по време на този случай персоналните им данни не са били компрометирани ".
От своя страна вестник The Age оповестява, че интернационалното следствие е почнало откакто информацията е била предоставена на ФБР и на Австралийската федерална полиция. Федералната полиция означи, че не може да разяснява делото, защото то е към момента в съда.
Изданието показва, че през предходната година полицията е нахлула в дома на момчето и е разкрила хакерски файлове и указания, записани в компютърна директория, озаглаване "hacky hack hack ".
"Били за конфискувани два преносимия компютър на компанията Apple, като серийните им номера са съвпаднали със серийните номера на устройствата, които са проникнали във вътрешните системи на компанията ", показват от австралийската прокурора. Били са иззети и един мобилен, както и корав диск, чиито IP адреси също са съвпаднали с тези, открити при хакерския пробив, добави тя.
Трябва да се има поради, че австралийският младеж се призна за отговорен, като през идващия месец неговото дело би трябвало да се върне в съда за произнася не присъда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР