Австралийски учени установиха, че не броенето на овчици може да

...
Австралийски учени установиха, че не броенето на овчици може да
Коментари Харесай

Вълнените пижами помагат срещу безсъние

Австралийски учени откриха, че не броенето на овчици може да ни помогне да заспим, а използването на тяхната вълна, написа в. " Метро ".

Специалисти от университета в Сидни провели опити, при които открили, че носенето на пижами от мериносова вълна в леглото оказва помощ на доброволците да заспят 4 минути по-бързо. За съпоставяне, участниците в опита с памучни пижами, заспивали за 15 минути, а не за 11, както заложилите на вълната. Последните се радвали и на 7 минути повече сън на денонощие, спрямо останалите, добавя Българска телеграфна агенция.

Експериментите били извършени от екипа на доктор Пол Суон от Университета в Сидни и присъединили 20-годишни студенти. При тестванията с по-възрастна група доброволци на възраст от 65 до 70 години, резултатите били още по-впечатляващи. Участниците с вълнени пижами заспивали единствено за 12 минути. Легналите в леглото с полиестерни или памучни пижами заспивали надлежно за 22 и 27 минути. Според експертите вълната поддържа в леглото " зона на топлинен комфорт ", която приспива.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР