Австралийски учени телефонират на жаби, за да ги преброяват и

...
Австралийски учени телефонират на жаби, за да ги преброяват и
Коментари Харесай

Учени „звънят“ на жаби

Австралийски учени телефонират на жаби, с цел да ги преброяват и следят, заяви Франс прес.

" Това ново средство разрешава " да се обаждаме " на мястото, където живеят жабите когато и да е, без значение от кое място " - изясни Адриан Гаридо Санчис от университета на Нов Южен Уелс.

Акустичните наблюдения от разстояние дават опция на откривателите да дефинират гъстотата на другите типове на обещано място и да мерят равнището на запазване.



Апаратът FrogPhone работи със слънчева сила , като употребява 3G и 4G мрежите. Той дава опция да бъдат събирани акустични данни от разстояние (с телефон) и в това време да бъдат регистрирани данни от околната среда, като температурата на водата и въздуха (предавани посредством SMS). Телефонът се включва след три секунди, през които задейства датчиците за температурата и мери равнището на батериите.

Жабите, някои типове от които са застрашени от изгубване, са доста чувствителни към климатичните промени, които по едно и също време унищожават хабитата им и понижават насекомите.-->
 
Често те живеят на мъчно налични места и жабешкият телефон дава опция да бъдат понижени доста разноските и рисковете, свързани с наблюденията.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР