Австралийски учени работят върху лекарство, което може да спре процеса

...
Австралийски учени работят върху лекарство, което може да спре процеса
Коментари Харесай

Откриха хапчето на вечната младост

Австралийски учени работят върху лекарство, което може да спре процеса на стареене, заяви ТАСС.
Основната задача на новото потомство медикаменти е да изгони стареещите кафези от тялото, съобщи Киф Чан, откривател в Центъра Питър Маккалъм, съобщи БГНЕС.
Лекарството, което се създава от учени от Центъра за рак на Питър Макалам в Мелбърн, би трябвало да отърве тялото ни от стареещи кафези, като отвори вратата на човечеството за дългоденствие без напреднала възраст. За новото изследване на австралийските микробиолози и генетици споделя порталът Science ABC.
Според учените, стареещите кафези са един от основните фактори в процеса на стареене и главната задача на ново потомство медикаменти е да ги „ изгони ” от тялото ни. " Стареещите кафези са изгубили способността да се разделят, само че не са мъртви. Те са по-скоро влегнали кафези - не вършат нищо, само че остават метаболитно дейни ", съобщи Киф Чан, теоретичен помощник в Центъра на Питър Маккалъм. Според него с напредването на възрастта такива „ спящи “ кафези в тялото стават от ден на ден и това е факторът, който отключва доста свързани с възрастта процеси и болести.
Както означават учените, процесът на стареене на клетките не може да бъде изключен от естествения живот на организма, тъй като точно клетките на „ стареене ” са виновни за заздравяването на рани, ембрионалното развиване и дейното действие на имунната система. „ Ние сме фокусирани върху основаването на целенасочени сенолитици - медикаменти, способни да открият„ сънливи “клетки и да ги пуснат още веднъж в интензивно деяние... И сходна технология към този момент е създадена от нас за лекуване на метастази на рак, когато лекарство търси„ събудена “ракова клетка и я убива, т.е. ние всъщност знаем по какъв начин да създадем ориентирано сенолитично лекарство “, добави Чан.
" Има процеси, които е много мъчно да се разделят на потребни и нездравословни. Например, имунната система реагира на нашествието на зараза и виждаме инфектиране, стареещите кафези работят там, само че продължителното инфектиране също предизвика доста болести, свързани с възрастта, в това число заболяването на Алцхаймер, артрита, сърдечно-съдовите проблеми и по този начин нататък. ”, съобщи Джудит Камписи от института за геронтология Бък в Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.
Според нея през последното десетилетие е имало взрив на проучвания, ориентирани към прекъсване или превръщане на процеса на стареене благодарение на медикаменти, известни като Senolitics. " Всъщност няма причина, заради която не можете да се наслаждавате на живота на 95, както сте били на 25, просто би трябвало да се научим по какъв начин да използваме всичко, което знаем за клетките си. ", споделя професор Кампис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР