Австралийски учени откриха връзка между хроничния стрес и болестта на

...
Австралийски учени откриха връзка между хроничния стрес и болестта на
Коментари Харесай

Откриха връзка между хроничния стрес и Алцхаймер

Австралийски учени откриха връзка сред хроничния стрес и заболяването на Алцхаймер, заяви профилираното издание Biological reviews. Хроничният стрес води до нарушение на естествените процеси в мозъка, а това усилва вероятността от следваща невродегенерация, а по-късно и деменция.

Изследователите са съумели да опишат по какъв начин хроничните стресови фактори въздействат върху процесите, протичащи в мозъка, които предизвикват инфектиране и невродегенерация. Заключенията на експертите могат да доведат до нови насоки за определяне на медикаменти за понижаване на напрежението. Това ще помогне за понижаване на риска от развиване на заболяването на Алцхаймер, съобщи bTV.

Кои са някои от признаците?

Болестта на Алцхаймер е хронично невродегенеративно заболяване, което нормално се развива постепенно и последователно се утежнява с времето. То е причина за 60 – 70% от случаите на деменция. В ранните стадии най-честият признак е сложното припомняне на скорошни събития. С напредването на заболяването се появяват и признаци като проблеми с говора, дезориентация, промени в настроението, загуба на мотивация, усложнения при ежедневни действия и поведенчески проблеми. Причините за заболяването на Алцхаймер не са задоволително добре изучени. Смята се, че към 70% от риска се наследява от родителите на болния посредством голям брой свързани гени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР