Австралийски учени от университета „Едит Коуън“ - Edith Cowan University

...
Австралийски учени от университета „Едит Коуън“ - Edith Cowan University
Коментари Харесай

Нов кръвен тест разкрива меланом в ранните му стадии


Австралийски учени от университета „ Едит Коуън “ - Edith Cowan University обявиха, че новият тест може да помогне на лекарите да открият меланом преди да се популяризира в цялото тяло. Според тях пробата открива рака на кожата още в ранните стадии от развиването му.

Причината за появяването на меланом е излагането на слънчева светлина. Според откриватели това може да докара до увреждане на ДНК на меланоцитите и да се развие туморно образувание.

Най-често наранени са хората с по-светла кожа. Европеидната раса е 30 пъти по-склонна да развие меланом, в сравнение с африканците, съгласно Националното съдружие за битка с рака.

„ Между 90 и 99% е несъмнено, че пациентите, чийто меланом е открит в ранен етап , удължават живота си с най-малко 5 години. Процентите на оцеляване понижават до по-малко от 50%, в случай че ракът успее да се популяризира в тялото. “, съобщи ръководителят на проучването Паулин Заенкер.

Според Заенкер се разпознават автоантитела , които човешкото тяло създава. Изследват се общо 1627 типа антитела, от които се разпознават 10, които демонстрират, че в организма на човек се развива меланом.

Досега методът за разкриване на меланом е посредством биопсия . Новият тест е обещаващ, тъй като съумява да открие меланома първоначално и лекуването е към момента допустимо.

Световната здравна организация обяснява, че един от всеки три карцинома , които се откриват, съставляват рак на кожата. Австралия е страната с най-вече случаи на меланом в света.

Проучване, оповестено в списанието Oncotarget, изследва 105 пациенти с меланом и 104 здрави хора. Процедурата открива рака на кожата в ранните му стадии в 79% от случаите.

Свързани публикации.. Меланомът не е единственият рисков рак на кожата 0 Солариумът покачва риска от меланом 6 пъти 0 Кръвен тест демонстрира какъв брой ще живеем 0

Главната изпълнителна директорка на „ Съвета за рак “ - „ Cancer Council “ твърди, че пробата е значим за високорисковите групи, които е належащо да вършат постоянни прегледи на петната и бенките по тялото си.

Тя предизвести, че пробата не изследва други типове животозастрашаващи ракови болести на кожата

като да вземем за пример сквамозни кафези и базално-клетъчен карцином . По нейни думи пациентите би трябвало да наблюдават за увреждане на кожата вследствие на слънцето.

Учените ще създадат ново проучване в продължение на три години, с цел да затвърдят догатките си и се надяват да имат тест, който клиниките ще могат да оферират по-късно.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР