Австралийски учени от детския изследователски институт Мърдок в щата Виктория

...
Австралийски учени от детския изследователски институт Мърдок в щата Виктория
Коментари Харесай

Австралийски учени предупредиха всички родилки! Не правете това, за да не родите грозно бебе

Австралийски учени от детския проучвателен институт " Мърдок " в щата Виктория откриха, че даже няколко чаши вино по време на бременността могат да окажат въздействие върху чертите на лицето на детето, заяви в. " Дейли мейл ". Известно е, че алкохолът въздейства неподходящо на ембриона, като може да провокира забавено мозъчно развиване. В по-тежките случаи тези отклонения могат да доведат до лицеви недостатъци.

И това е забавно: Защитното държание ни пречи, а не ни пази - четете още потребни вести на zdrave.to

Новото изследване обаче откри, че дребните количества алкохол оказват въздействие върху лицето на детето, без наложително да провокират проблеми. Експертите са анализирали фотографии на 415 бебешки лица, с цел да открият поредност от едвам доловими разлики, свързани с алкохолната консумация, като по-къс и чип нос. Те обаче споделят, че нямат доказателства тези забавяния в развиването на лицевите елементи да вредят по различен метод, с изключение на чисто естетически. Учените обгърнаха в проучването си майки в първото тримесечие от бременността от родилни домове в Мелбърн от януари 2011 година до декември 2014 година Те са родили общо 415 бели деца. Майките са употребявали друго количество алкохол - от дребни количества до препиване. Всяко дете е снимано от доста ъгли на 1 година.

Сравнявайки изображенията, експертите откриха, че има забележителни разлики в лицата на децата на дамите, които са се въздържали по време на бременността и тези, изложени на разнообразни количества алкохол, преди да се родят. Очевидни разлики бяха следени в носа, устните и очите. Децата, които са били изложени на дребни количества алкохол, имали само по-различна величина на челото.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР