Австралийски учени описаха начина, по който човешкият организъм отговаря на

...
Австралийски учени описаха начина, по който човешкият организъм отговаря на
Коментари Харесай

Учени описаха имунната реакция на организма срещу коронавируса

Австралийски учени описаха метода, по който човешкият организъм дава отговор на новия ковид (COVID-19), заяви Reuters. Това се дефинира като значима стъпка напред за създаване на ваксина против болестта.
Учените от института " Питър Дохърти " в Мелбърн са анализирали кръвните проби на първия диагностициран пациент с Коронавирус 19 в Австралия - жена на възраст към 40 години. Тя е била тествана преди и след края на лекуването. Изводът е, че вирусът провокира същия имунен отговор, както и елементарния грип.
Високата смъртност от SARS през 2003 година се свързва точно с неналичието на имунна реакция против вируса, добавя австралийското издание AВС
Описването на реакцията на организма към новия ковид е доста значима стъпка, само че. Сега те към този момент знаят по какъв начин организмът дава отговор на вируса при пациенти с леки до междинни по тежест признаци.. Това ще стане ясно в идващите месеци при разбори на проби на още пациенти със болестта.
Около 80% от боледуващите от Коронавирус 19 развиват единствено слаби признаци. При останалите обаче болестта протича тежко.
Дори и да не докара до разработване на ваксина, откритието на австралийските учени ще докара до по-ефективно лекуване на заболяването. Описанието на имунната реакция при пациенти с по-леки признаци ще покаже какво липсва в тялото на пациенти с тежки признаци, доплва още АВС.
Още: " Как се лекува ковид - описанието на началника на инфекциозната клиника на ВМА "
" НА ЖИВО: Последна информация и всичко най-важно за ковид, 17 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР